• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ruska bajka traje - polufinale!

Autor mondo.rs

Aleksej Šved je postigao najviše, a Dmitrij Kvostov najvažnije poene, za pobede "baćuški" i u četvrtfinalu Evropskog prvenstva.

Renesansa košarkaške reprezentacije Rusije!

Posle pada na 21. mesto u Sloveniji, pa 17. u Francuskoj, Zbornaja komanda vratila se ovog leta na najveću scenu i postala treći učesnik polufinala Eurobasketa...

Ujedno i potencijalni protivnik Srbije u borbi za finale!

GRČKA - RUSIJA 69:74 (24:17, 13:14, 16:20, 16:23)

Lider "baćuški" Aleksej Šved (26 p, 5 as) igrao je do krajnjih fizičkih napora - sve dok je mogao da stoji na terenu i time pokazao koliko mu je stalo do uspeha.

Grci su bolje počeli, tokom meča vodili i 11 poena, ali im se igra "raspadala" dok je susret odmicao, što je najbolji igrač Rusije kaznio sa čak 22 poena u drugom poluvremenu. Kada je Šved ostao bez snage i kada je morao na klupu da bi došao do daha, na njegovo mesto je "uskočio" odlični plejmejker Dmitrij Kvostov i postigao "prelomne" poene.

"Plej" Lokomotive Kubanj prekinuo je u poslednjem minutu dugačak period bez pogotka "baćuški" iz igre i doneo pobedu. Grci su tu sekvencu iskoristili da sa "minus 7" (67:60) priđu na dva poena razlike (68:66), ali je Kvostov 43 sekunde pre kraja postigao 70. poen Rusa - dovoljan za miran finiš i plasman u polufinale.

"Heleni" su pokušali da se vrate u život trojkom upornog Nika Kalatesa 12 sekundi pre kraja (69:72), ali je to bilo nedovoljno za bilo šta ozbiljnije, jer je Vitalij Fridzon zatim sa linije penala zaokružio trijumf i veliki uspeh ekipe Sergeja Bazareviča.

Ruski centar Timofej Mozgov takođe zasluđuje da bude istaknut kao jedan od junaka ovog uspeha, iako uoči završnice nije iskoristio čist zicer i iako su Grci ekspresno kaznili tu situaciju. Međutim, NBA centar ipak nije postao tragičar, pa će utakmicu u kojoj je postigao 15 poena uz 12 skokova ipak pamtiti po trijumfu.

Sa druge strane, efikasniji od drugih bili su Kalates (25) i Janis Printezis (19), čiji su se promašaji sa linije penala (3/8) ipak pokazali kao preveliki luksuz u ovako važnoj utakmici.

Podsetimo, u drugom delu "kostura", polufinalni par čine Španija - Slovenija, a večeras ćemo saznati ime poslednjeg učesnika, nakon utakmice Srbija - Italija, koju možete pratiti u direktnom tekstualnom prenosu na MONDU.

Tagovi

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MILOŠ

SVAKA ČAST RUSIMA SAD JOPE IDU NA SRBIJU AKO BUDE KO PRVA UTAKMICA RUSI BI MOGLI I DO VELIKOG FINALA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC