• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sale: Nema stajanja! Slovenci, izvolite u bitku

Autor mondo.rs

"Slovenija je igrala impresivno u odnosu na protivnika koji im je dozvolio da tako igraju. Tačka. Mi smo drugi protivnik, mi se zovemo kako se zovemo, izlazimo na teren sa našim oružjem, pa izvolite... Kome je drago, neka dođe u bitku"

 Sasa-Djordjevic-o-finalu-Eurobasketa-2017-sa-Slovenijom Izvor: MN PRESS

Košarkaši Srbije će sutra od 20.30 časova igrati finale Evropskog prvenstva. U polufinalu su impresivnom igrom savladali Rusiju i izborili bitku za zlatnu medalju.

"Uradili smo dobar posao do sada, ali bih podvukao to - do sada. Idemo dalje. Zasluženo smo u finalu. Momci su od prvog dana treningom i odnosom prema radu došli do svega ovoga. Bili su ozbiljni i profesionalni i ovo je potvrda takvog odnosa prema poslu kojim se bavimo", rekao je Đorđević novinarima u Istanbulu.

Selektor Srbije kazao je da nema stajanja, jer je na redu najvažniji meč u kome će odbrana igrati najvažniju ulogu.

"Smatram da smo pokazali mnogo, ali ne sve. Mislim da još imamo prostora da poboljšamo igru, bez obzira što je u nekim momentima ona, pre svega u odbrani, bila na dosta visokom nivou. To mora i dalje da bude cilj. Momci moraju da shvate da jedino odbranom možemo da dođemo do trofeja. Za ovo radimo, za ovo se spremamo, ovo sanjamo. Igrači sanjaju o ovome, ne smemo da stanemo na ovome".

Đorđević se oglasio o Jovićevoj povredi

"Znate ono u Americi kad seku mrežice kada osvoje titulu? Pa, možda Slovenci treba da ponesu celu tablu. Ja u svojoj karijeri nisam video ovoliko šuteva za tri poena o tablu!", stigao je i da se našali Đorđević na konferenciji za medije.

Đorđević je pohvalio sledećeg rivala, rekao da je Slovenija apsolutno zasluženo u finalu, ali da Srbija spremno očekuje bitku za zlato.

"Slovenija je igrala impresivno u odnosu na protivnika koji im je dozvolio da igraju impresivno. Tačka. Mi smo drugi protivnik, mi se zovemo kako se zovemo, izlazimo na teren sa našim oružjem, pa izvolite... Kome je drago, neka dođe u bitku. Ne možemo sigurno da ih pustimo i da gledamo kako oni to lepo izvode. Sigurnost, hrabrost, ništa drugo", rekao je selektor.

Upitan da li će njegova ekipa biti u prednosti zbog toga što je već igrala velika finala za razliku od Slovenije, Đorđević je rekao da ne zna koliko će to imati uticaja na nedeljni okršaj.

"Sigurno da postoji jedan promil uticaja, ali mislim da nije najbitniji. Ovo je jedna utakmica... Ja nisam pametan da nešto kažem drugačije od toga. Mislim da su ovo vrhunski igrači čim igraju finale Evropskog prvenstva, kod njih ne postoji trema", rekao je Đorđević i dodao da veliki uticaj neće imati ni to što će Slovenci imati dan više za odmor.

PORUKA ZA NAVIJAČE

Srbija je imala veliku podršku sa tribina proteklih dana, a selektor očekuje da će veliki broj navijača ispuniti tribine dvorane "Sinan Erdem" i u finalu. Đorđević je uputio poruku navijačima Srbije. "Znam da imamo jednu zastavu koja je veća od one slovenačke što sam video pre neki dan. E, nju bih voleo da vidim u nedelju, da prekrije celu tribinu", rekao je Đorđević.

"U ovakvom načinu takmičenja i pod ovakvim fizičkim naporima dan više za odmor može da pomogne, ali nije krucijalno. Neće biti razlike u pripremi ove utakmice, meč će biti maksimalno pripremljen kao i tada. Nećemo da napunimo glavu igračima, naše samopouzdanje je naše najjače oružje. Nema potrebe da mi razmišljamo o njima, neka oni razmišljaju o nama", jasno je poručio selektor "orlova"

Boban Marjanović, koji je protiv Rusije odigrao odličan meč, poručio je da Srbija ima snage za borbu za zlato.

"Mnogo je lep osećaj biti ovde, svi momci su odradili težak posao do sada, svi su dali maksimum i svi imaju svoj udeo u ovom rezultatu. Svaka čast mojim saigračima i drugarima, kao i stručnom štabu. Biće teška utakmica, Slovenci igraju fenomenalno, ali ako želimo da ih dobijemo moramo da igramo bolje i jače od njih. Nismo se istrošili, imamo snage, rezerva postoji, celo leto smo radili za ovo. Imamo dosta vremena da se spremimo i da odmorimo telo, jer smo navikli na ovakav napor", poručio je popularni Bobi pred finalni meč.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Mila

Koja ste vi jedna LJUBAV!!!

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC