• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novi selektor Hrvatske sprema smenu generacija

Autor mondo.rs

Rezultat na ovogodišnjem Eurobasketu bio je signal Hrvatima da su potrebni rezovi.

Aco Petrović je dogovorio raskid ugovora, a reprezentaciju Hrvatske preuzima njegov dosadašnji pomoćnik i trener KK Split - Ivica Skelin (43).

Radi se o mladom stručnjaku koji je veoma rano počeo trenersku karijeru i radio je prvo kao pomoćnik u Belgiji, potom i samostalno vodio neke ekipe u Belgiji i Holandiji, da bi u dva navrata bio i pomoćnik Aci Petroviću u reprezentaciji Hrvatske, dok je u klupskoj košarci u dva navrata vodio i Split, čiji će ostati trener uprkos novom angažmanu.

Na zvaničnom predstavljanju novog selektora rečeno je i da je Ante Nazor bio opcija, ali da je Skelin izabran iz razloga što "već poznaje igrače i lakše će mu biti da sve preuzme".

Najavljena je i smena generacija.

"Moramo dovesti još šest, sedam igrača koji mogu parirati i biti pomoć. Oni koji su bili u konkurenciji za reprezentaciju, ali nisu bili značajni, sada bi mogli biti", izjavio je Skelin.

Šta će biti sa Darijom Šarićem koga je prethodnih dana kritikovalo mnogo ljudi i kako je uopšte takva atmosfera uticala na jednog od najboljih košarkaša Hrvatske?


"Dajemo mu podršku jer smo svesni naslovnica i komentara u novinama. Dario to nije zaslužio, radi se o mladom igraču koji će nositi reprezentaciju, koji je profesionalac i moramo stati uz njega", naveo je predsednik Košarkaškog zaveza Hrvatske Stojko Vranković.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC