• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Maljković preuzima reprezentaciju BiH?

Proslavljeni srpski trener Božidar Maljković kandidat je za novog selektora reprezentacije BiH u košarci.

 Maljković preuzima reprezentaciju BiH? Izvor: MONDO

Iako Mensur Bajramović još nije zvanično odstupio sa kormila reprezentacije, sve izvjesnije da će BiH ovog proljeća dobiti novog selektora.

Štampa je sastavila spisak kandidata, među kojima je sadašnji potpredsjednik Crvene zvezde i legendarni trener splitske Jugoplastike, koji je za "Dnevni avaz" izjavio da "ne bježi od razgovora sa predstavnicima Košarkaškog saveza BiH".

"Trenutno sam u Španiji, ali sam čuo da se govori o tome. S jednim velikim prijateljem iz Sarajeva pričao sam o tome. Da li sam spreman na razgovore o preuzimanju reprezentacije BiH? Uvijek razgovaram sa svima, pogotovo što je sada riječ o mojim prijateljima za koje me vežu čvrste veze", izjavio je Maljković.

On je dodao da nikad nije vodio nijednu reprezentaciju u karijeri, ali je bez angažmana od ljeta 2007. kada je napustio špansku Tau Keramiku (sadašnji Kaha Laboral).

"Moram biti pošten i priznati da se za nas, nešto viđenije trenere, smanjilo tržište, za razliku od, recimo, fudbala u kojem se svaki dan šire nove mogućnosti, poput lepeze. Baš sam nedavno o tome razgovarao sa Bogdanom Tanjevićem, prije nego što ga je uzdrmala bolest. Boša ima našu podršku, optimista sam, vjerujem da će i ovaj put pobediti", dodao je Maljković.

Trofejni stručnjak je podvukao da je eksjugoslovenska klupska košarka u krizi.

"Previše smo se opustili, mislim na bivšu Jugoslaviju. Nekad smo imali najbolji stručni rad, pa smo se uspavali. Španija i Grčka već su nas stigli, a jedino u čemu nas niko ne može stići je talenat, odnosno predispozicije za košarku", naglasio je on.

Kao primjer dobrog rada i vjere u trenera, Maljković je naveo beogradski Partizan, koji je uprkos malim finansijama stigao do četvrtfinala Evrolige treću sezonu zaredom.

"Za to je zaslužan jedan Sarajlija Predrag Danilović. Kad je bilo najteže, kad je Duška Vujoševića tjerala cijela dvorana, Danilović je, kao predsjednik kluba, stao ispred svih i zaštitio trenera, jer je znao da je riječ o odličnom stručnjaku. Koliko je bio u pravu, vidimo danas", zaključio je Maljković, koji je u karijeri vodio Radnički, Crvenu zvezdu, Split, Barselonu, Limož, Panatinaikos, Rasing, Unikahu, Real Madrid i Tau Keramiku.

Osvojio je pregršt trofeja, među kojima se ističu četiri pehara Evrolige 1989, 1990, 1993, 1996. godine. U dva navrata je proglašen najboljim evropskim trenerom (1989. 1990.)

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC