• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Došlo vrijeme da Makabi upozna 22.000 navijača

Došlo je vrijeme i da se treći najdominantniji tim Evrolige u posljednjih deset godina upozna sa 22.000 i "kusur" Grobara u Beogradskoj areni.

 Došlo vrijeme da Makabi upozna 22.000 navijača Izvor: MONDO

Poslije CSKA iz Moskve i Panatinaikosa, u jedinstvenoj atmosferi za evropske okvire zaigraće i Makabi, tim koji od 2001. godine samo tri puta nije igrao Fajnal-for Evrolige!

Da li će košarkaši Duška Vujoševića, uz pomoć svojih navijača, uspjeti da zaustave "Ponos Izraela" na još jednom pohodu ka polufinalu najjačeg evropskog takmičenja? Pred podbacivanje za početak prve, od dvije utakmice u Areni (utorak, 20.45), svi uslovi za jedan od najvećih podviga u istoriji Evrolige su stečeni.

Partizan je iz Tel Aviva vratio jednu pobjedu, pa sa skorom 1:1 mjerka čudo...

Ali, crno-bijeli su ove sezone potrošili toliko čuda, da se trener Vujošević malo pribojava.

"Koristeći neke nerealne pozicije, pravljenjem uspjeha preko realnog, praktično se troši mogućnost pravljenja novih čuda, a ne povećava", upozorio je Vujošević u ponedeljak, dan prije nego što će se ponovo uzdrmati temelji najveće dvorane u ovom dijelu Evrope.

Svjestan je Partizanov "guru" da je Makabi sve, ali ne protivnik koji će biti preslišan u naredna dva meča.

"Naša pobjeda u Tel Avivu je zaslužena, ali to što smo dobili ne znači da je Makabi slab protivnik i da ćemo lako pobijediti ovde. Taj utisak je netačan i pogrešan. Čak mislim da je zbog rasterećenosti naša najbolja šansa u petoj utakmici tamo", rekao je Vujošević i onda potkrijepio ovu ne toliko optimističku kontrukciju, koja se neće dopasti najvatrenijim pristalicama Partizana.

"Pametno je da mislim tako, tamo neće biti pritisaka, niti neke klaustrofobije očekivanja. Znate, ovde je veliki spektar stvari koje mogu da se dogode. Igrači Makabija rekli su da će dobiti obe ovde, što je i moguće", dodao je najbolji trener Evrolige za prošlu sezonu.

"NE TREBA STVARATI EUFORIJU"




U goste mu dolazi Pini Geršon, takođe osvačaj nagrade "Aleksandar Gomeljski" za naj stručnjaka u Evroligi. A, ruku na srce, Geršon u karijeri vjerovatno nije radio u uslovima kakvi su u Partizanu, niti će raditi. Koliko je sam plasman u četvrtfinale Evrolige uspjeh za sebe, pokušao je Vujošević još jednom da apostrofira.

"Partizan je ekipa koja je ušla u ovogodišnju Evroligu sa eksperimentalnim timom, gdje ni nama samima nije bilo do kraja jasno koji rezultat možemo da postignemo, a iskreno smo se nadali da će ekipa biti ravnopravni učesnik takmičenja u smisli da će se dobiti poneka utakmica, da će se pružiti otpor većini protivnika, koji imaju daleko veće budžete", rekao je Vujošević i nadovezao se:

"Jačali smo tokom prvenstva, uigravali se tokom takmičenja i u hodu napravili rezultat, koji stvarno niko nije očekivao..."

Stoga, Vujošević zahtijeva od javnosti u Srbiji da ne kači težak tovar na leđa njegovog mladog, neiskusnog i "jeftinog" tima u poređenju sa konkurencijom u četvrtfinalu Evrolige.

"U svakom slučaju, mi ćemo dati sve od sebe, kao i u svakoj utakmici i kao na svakom treningu. Ulazimo u utakmice maksimalno pripremljeni i motivisani. Spremni smo, ali ne treba stvarati euforiju. Moramo da mislimo samo o utakmici", rekao je Vujošević.

Ko prvi stigne do tri pobjede biće učesnik Fajnal-fora Evrolige u Parizu. Na tom turniru Partizana nije bilo od 1998. godine, a Makabi je gotovo redovan učesnik završnih borbi za titulu prvaka Evrope.

"Moramo da mislimo samo o drugoj utakmici (koju je dobio Makabi). Moramo da popravimo stvari, da bolje reagujemo na njihovu čvrstinu u duelima i faulove. Moramo da igramo 40 minuta, bez oscilacija, zbog kojih su oni tamo često pravili serije", rekao je Dušan Kecman, heroj pobjede na otvaranju serije u Tel Avivu (29 poena, 7/9 za tri).

"Nema pritiska. Ulazimo u treću utakmicu kao da je prva. Mi znamo gdje smo, znamo da smo ista ekipa od početka sezone. Možemo najviše da postignemo uz energiju sa tribina", rekao je Kecman.

Kapije Arene biće otvorene tri sata prije početka utakmice.

PAROVI ČETVRTFINALA:

U utorak:

Real Madrid - Barselona (21.25), rezultat je 1:1
Partizan Beograd - Makabi Tel Aviv (20.45), rezultat je 1:1
Kaha Laboral Vitorija - CSKA Moskva (19.30), rezultat je 0:2
Aseko Prokom Gdinja - Olimpijakos Pirej (19.45), rezultat je 0:2

Učešće na Fajnal-foru obezbijediće timovi koji prvi dođu do tri pobjede. Domaćini utakmica u utorak, biće u toj ulozi i u četvrtak, a onda (ukoliko to bude potrebno), peti mečevi u serijama biće odigrani na terenu trenutno gostujućih timova.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC