• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan na korak od sna!

Partizan pobijedio Makabi 81:73 i došao na korak do plasmana na Fajnal-for! U Areni 20.783 ljudi.

 Partizan na korak od sna! Izvor: MONDO

Košarkaši Partizana dokazali su da im nije neophodan "pakao" tijesnog Pionira, da bi na koljena srušili evropskog velikana.

Ipak, posao nije završen, pošto je Makabi u nokdaunu, ali nije nokautiran.

Partizan vodi u četvrtfinalnoj seriji sa 2:1 u pobjedama i u četvrtak će pred više od 20.000 ljudi u Areni imati "meč-loptu" za prvi odlazak na Fajnal for Evrolige u posljednjih 12 godina.

Partizan - Makabi 81:73 (26:17, 21:17, 17:16, 17:23)!

Lester Bo Mekejleb nanizao je 18 poena, sedam skokova i pet ukradenih lopti, Aleks Marić postigao je 16, a Jan Veseli 14 poena.

POGLEDAJTE FOTO-GALERIJU

Iako su crno-bijeli većim dijelom utakmice imali dvocifrenu prednost - u dva navrata bilo je i "plus 16" (40:24 u 16, odnosno 58:42 u 27. minutu) - poslije furioznog početka i 25:12 u osmom minutu, do kraja je vođena ravnopravna borba.

Timovi su imali gotovo identične procente šuta iz igre i sa linije slobodnih bacanja, Partizan je imao četiri skoka više, a Makabi isto toliko izgubljenih lopti. To je uz više lakih poena u reketu odnijelo prevagu na stranu crno-bijelih.

Domaćin je ušao u utakmicu kao da je riječ o sprintu na 100 metara, a pred onakvom publikom i nije moglo drugačije. Slavko Vraneš je tri puta uhvatio loptu poslije svojih promašaja i iz četvrtog pokušaja konačno zakucao! Veseli i Marić takođe su poentirali iz drugog, pa i trećeg puta...

Motor ekipe bio je Mekejleb, koji je odigrao maestralno, za ekipu, ali i za sebe. Ova partija je samo jedna u nizu onih koje će mu sljedeće sezone donijeti milionski ugovor u Španiji, Grčkoj ili nekoj drugoj zemlji, možda i u NBA ligi.

Omaleni Amerikanac je samo u prvom poluvremenu presjekao četiri protivnikova napada, a zatim vodio Partizan u munjevite kontre. Nisu ti protivudari uvijek prolazili - Veseli je u četvrtom minutu promašio čisto zakucavanje, a u 20. dobio blokadu od Fišera - ali je sve vrijeme bilo vidljivo da crno-bijeli raspolažu većom energijom od Geršonovih pulena.

Partizanova agresivnost rezultirala je i većim brojem prekršaja, pa je junak prve utakmice Dušan Kecman već u 15. minutu imao tri lične greške. Ubrzo mu se priključio i Božić, tako da se neočekivano ukazala šansa mladom Mitroviću.

Crno-bijeli su imali problem realizacije na prelazima prve u drugu i druge u treću četvrtinu, kada su za po četiri minuta postigli jedan, odnosno nijedan poen i dozvolili Makabiju da uhvati priključak.

"OVAKO SE ULAZI U EVROPU"

Prvu "crnu seriju" trojkom je razbio Kecman (29:19), a drugu Vraneš, poluhorogom u 24. minutu, kojim je povisio na 49:40 i prekinuo seriju gostiju od 6:0 u režiji Fišera i Lazmea. Makabi je mogao da priđe i bliže od "minus sedam", ali su Fišer i Perkins bili neprecizni.

Ni poslije Vranešovog koša nije bilo tečne igre u napadu, ali su crno-bijeli (u prvom redu Marić) uspjevali da iznude dovoljno ličnih grešaka da Partizan serijom od 11:2, pomalo neprimjetno, opet ode na velikih 58:42.

Svjesni da gube bitku sa vremenom, gosti su se okrenuli šutu za tri poena. Na startu četvrte četvrtine su pogodili Endrju Viznevski i Alan Anderson (66:56), ali je Marić bio nezadrživ za Blutentala. Roberts i Blutental razmijenili su trojke (71:61), Rašić je zatim napravio korake, a Veseli petu ličnu.

Ukazala se poslednja šansa za Makabi, ali ovo nije bilo njihovo veče. Blutental je bio neprecizan, Perkins pogriješio, dok je na drugoj strani Vraneš zabilježio ključni ofanzivni skok, a Božić na asistenciju Robertsa pogodio van linije 6,25 metara - 76:61.

Tri i po minuta bila su suviše malo da "ponos Izraela" uradi bilo šta značajnije... Novi randevu za Pariz je u četvrtak u 20.45.

Utakmicu Partizana i Makabija posmatralo je 20.783 navijača. I dalje je rekord sa utakmice Partizan - Panatinaikos 5. marta prošle godine kada se okupilo 22.567 gledalaca.

"Zadovoljan sam. Ovo je samo prvo poluvrijeme, drugo se igra u četvrtak, moramo ponoviti dobre momente i eliminisati neke prazne minute. Nismo bez šansi u toj četvrtoj utakmici", rekao je trener Partizana Duško Vujošević odmah poslije meča.

On je pohvalio igrače na velikoj borbenosti ali i publiku na sjajnoj podršci.

"Cijela Evropa je mogla da vidi Beograd i na terenu i na tribinama u najljepšem mogućem svjetlu. Ovako se ulazi u Evropu", dodao je on.

PARTIZAN: Roberts 7 (šut za dva 1/5, za trojku 1/3, 7sk, 3as), Sinovec 1, Mekejleb 18 (za dva 5/10, za trojku 2/5, 7sk, 5ukr), Kecman 6, Milošević, Rašić 3, Mitrović, Božić 6, Marić 16 (za dva 5/10, penali 6/6, 7sk), Veseli 14 (6sk), Đekić 2, Vraneš 8 (7sk).

MAKABI: Limonad, Šarp, Viznevski 8 (4sk), Perkins 10 (7sk, 7izg), Grin 2, Pnini 4, Anderson 13 (za dva 1/5, za trojku 2/4, 4izg), Lazme 8 (4sk, 3blk), Ejdson 11 (za dva 2/7, za trojku 1/3, 7sk, 5as), Blutental 6 (za trojku 2/7), Fišer 11 (4sk, 3blk).

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC