• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vujošević: Trebalo ranije da prelomimo

Trener crno-bijelih smatra da će ekipa na domaćem terenu imati veliku šansu da prođe na Fajnal for, ali poziva na oprez.

 Vujošević: Trebalo ranije da prelomimo Izvor: MONDO

Duško Vujošević izjavio je da je srećan što je Partizan pobijedio Makabi u "ambijentu koji je bio spektakularan".

"Velika želja ekipe pokazala se kroz jako dobru odbranu. Izazvali smo Makabi da pogriješi, odigrali smo čvrsto i to je osnovna karakteristika ovakvih utakmica. Drugačije ne može da se pobijedi".

Vujošević je ukazao na pad u skoku u drugom poluvremenu i propuštene šanse da se pri petnaestak poena prednosti riješi utakmica.

"Bilo je takvih momenata, recimo kada je Veseli nerezonski šutirao i dao im priliku da se vrate. Nismo prelomili utakmicu do kraja i to bi trebalo ispraviti. Ali smo zasluženo pobijedili. Sada imamo dva dana odmora, poslije kojih sve mora da bude na ovom nivou, pa i višem od ovog".


Ni slabije evropske timove nije jednostavno dobiti dva puta za 48 sati.

"Ekipe su izjednačene. Neće biti lako dobiti ih još jednom, ali ulog je veliki. Još smo daleko od Fajnal fora, iako smo poveli. Oni mogu bolje, imamo i mi svoje rezerve. Vjerujem da ćemo u četvrtak dati maksimum i da ćemo u odlučujućem momentu pokazati punu snagu. Ne smijemo zaboraviti ni snagu Makabija, koji je uspio da dobije Real u Madridu".

Vujošević je pozvao igrače i publiku na oprez.

"Samo bez svadbarske atmosfere. Nije u četvrtak jedina šansa za prolaz, ali jeste najveća, Makabiju možda i posljednja. Prednost domaćeg terena je naša prednost, međutim, ne bi trebalo od toga praviti obavezu i imperativ. Igrači i ja više od svih želimo da se to kapitalizuje u četvrtak".

GERŠON: Uvijek optimista

Košarkaši Makabija uvjeravali su svog trenera poslije poraza u prvom meču da se "majstorica" neće igrati, pošto će završiti posao u četiri utakmice.

Ako se prvi dio njihove prognoze ostvari, to će značiti da Makabi ipak nije uspio.

"Nisam rekao da ćemo u Beogradu dobiti obje utakmice. Razlika između dvije ekipe nije toliko velika da Makabi ne može da pobijedi u četvrtak. Ekipe su izjednačene. Partizan je imao 19 ofanzivnih skokova, mi veliki broj izgubljenih lopti i da je to bilo dugačije, rezultat bi bio bolji za našu ekipu", rekao je strateg Makabija Pini Geršon.

"Uvijek sam optimista. Rezultat je 2:1 i ko bude bolji taj će ići na Fajnal for", dodao je dvostruki osvajač Evrolige, a jednom i Suprolige, u sezoni kada se igralo paralelno pod okriljem Fibe i Uleba.

(MONDO, foto: Beta, MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC