• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prepelič: Hvala Duletu, vratio me u život

Autor mondo.ba

Klemen Prepelič košarkaš koji je sa Slovenijom osvojio zlato na Eurobasketu govorio ko je najzaslužniji za njegove dobre igre.

 Klemen Preprelič o Duletu Vujoševiću Izvor: MN PRESS

Slovenija je prvi put u istoriji osvojila medalju u košarci i odmah zlato na Evropskom prvenstvu.

U finalu su slavili protiv Srbije, a kada se utakmica lomila, jedan od junaka bio je bek Klemen Prepelič.

"Svi smo junaci, naš tim je heroj. Nikako ne bih zasluge pripisao sebi. Sjetite se ukradene lopte Alekseja Nikolića i iznuđenog nesportskog faula, dva velika šuta Jake Blažiča i fenomenalne odbrane na Bogdanu Bogdanoviću, borbe Gašpera Vidmara i ostalih momaka. Još ne shvatam šta smo napravili, zaista neopisiv osjećaj", rekao je Prepelič za "Glas Srpske".

Prepelič smatra da je ključ uspjeha bio srpski selektor Igor Kokoškov.

"Donio je pobjednički mentalitet i ono što je potpuno drugačije u odnosu na sve prethodnike, stavio je igrače na prvo mjesto. Nesporno je njegovo ogromno znanje, jedan je od najboljih stručnjaka. Nije nas tjerao da treniramo, već smo sami shvatili šta nam je cilj i kako se do njega dolazi. Svjestan je toga da ne može bez igrača, kao što ni mi ne bismo mogli bez njega. Prilagodio nam se i na početku rekao nešto što mi se jako svidjelo: "Košarka se igrala prije, a igraće se i poslije mene". Impresivna je njegova mirnoća, uvijek je imao prave riječi i rješenje, nije džaba u NBA ligi tolike godine", kaže bivši igrač Olimpije.

 Prošle sezone Prepelič je igrao za Limož kod trenera Duška Vujoševića.

"Najzaslužniji je za moje igre, vratio me na mapu. Znao je da mi kaže šta nije u redu, bilo je svađa, svašta smo prošli. Htio sam da naučim što više i iskoristim njegovo ogromno znanje. Bio sam spreman na teške treninge, svaki dan smo bili pet sati u dvorani, a na to su me pripremili Jaka Klobučar i Edo Murić. Prvi put u životu igrao sam utakmicu sedmično, što mi je ostavilo vremena za trening i napredak", rekao je Prepelič, koji ipak neće u Real, iako se posljednjih dana pojavila i ta informacija.

"Usredsređen sam samo na svoj klub i utakmice. O interesovanju Reala pročitao sam na internetu, nisam dobio ponudu, tako da ne mislim o tome. Pariz me je htio još 5. maja, htio sam da igram Evrokup i mislim samo o svom klubu", rekao je odlični Slovenac,koji nastupa za Levaloa u Francuskoj.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC