• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sreli se Bauman i Bertomeu, ima nade!

Autor mondo.rs

Generalni sekretar FIBA i predsednik Evrolige kratko razgovarali o problemu preklapanja termina klupskih i reprezentativnih takmičenja.

 Sastanak Bauman - Bertomeu FIBA - Evroliga Izvor: MONDO/MARIO MILOJEVIĆ

Prepucavanje FIBA i Evrolige na temu preklapanja termina njihovih takmičenja, posljednjih dana "preti" da preraste u konstruktivan dijalog.

FIBA je prošle sedmice odbacila prijedlog Evrolige, po kome bi se utakmice kvalifikacija za Svjetski kup i Evropsko prvenstvo igrale u avgustu, umjesto u četiri "prozora" (novembar, februar, jun-jul, septembar), ali je onda Evroliga kako-tako pozdravila kontraprijedlog Svjetske košarkaške asocijacije.

Iz Švajcarske je predloženo da u "kritičnim" sedmicama Evroliga pomjeri svoje utakmice sa četvrtka i petka na utorak, a FIBA da pomjeri mečeve kvalifikacije sa četvrtka na petak.

U sjedištu Evrolige u Barseloni ocijenili su da takvo rješenje nije idealno - jer bi neki igrači morali da odigraju šest utakmica za samo 10 dana - ali su poručili da cijene želju FIBA da razgovara i da će poslije konsultacija sa klubovima saopštiti svoj stav.


Već u srijedu je došlo do susreta čelnih ljudi dvije organizacije, doduše spontanog.

Generalni sekretar FIBA Patrik Bauman i predsjednik Evrolige Đordi Bertomeu sreli su se na otvaranju novog trenažnog centra košarkaškog kluba Valensija.

Kako se navodi u kratkom saopštenju FIBA, "gospodin Bauman potvrdio je gospodinu Bertomeuu da je kompromisni prijedlog, kojim se omogućava da evroligaški igrači igraju i za klubove i za reprezentacije, još uvijek 'na stolu' i da bi se njegovim prihvatanjem riješio problem konflikta dva rasporeda".

Ima nade...

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC