• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Evroligaši sledeće nedelje o predlogu FIBA

Autor mondo.rs

Grčki portal "Gazeta" saznaje da će se klubovi učesnici Evrolige okupiti u Barseloni kako bi razmotrili mogućnost promene kalendara takmičenja.

 FIBA- Evroliga Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Evropska košarka se na početku sezone 2017/18 nalazi u velikom problemu. Na snagu stupa novi kalendar FIBA, po kome će se utakmice kvalifikacija za Svetski kup 2019. igrati u dva termina (novembar i februar), koja su do sada bila rezervisana za redovna kola Evrolige.

Tim povodom su se FIBA i Evroliga prvo prepucavale saopštenjima, a onda počele da traže izlaz iz krize. Cilj je da reprezentacije nastupaju u što jačim sastavima (samo bez NBA igrača) i da istovremeno ne bude pauze u evroligaškom takmičenju.

Ali, kako da "vuk bude sit i ovce na broju"?

FIBA je prošle nedelje predložila da Evroliga tokom dve "kritične" nedelje pomeri svoje utakmice sa četvrtka i petka na utorak 21. novembar, a da se kvalifikacije igraju u petak 24. novembra, umesto u četvrtak, kako je predviđeno aktuelnim kalendarom. Tako bi igrači evroligaških klubova putovali u sredu, trenirali sa nacionalnim timovima u četvrtak i dan kasnije igrali.

Druge utakmice tog mini-ciklusa igrale bi se 26. i 27. novembra, a igrači bi se najkasnije u utorak 28. novembra vratili u svoje klubove i ponovo igrali Evroligu 30. novembra ili 1. decembra.

Ta grupa igrača definitivno bi se suočila sa napornim programom, ali neko, nažalost, mora da plati cenu nesloge i višegodišnjeg manjka komunikacije među glavešinama...

Grčka "Gazeta" saznaje da će se klubovi Evrolige okupiće se tokom sledeće nedelje u Barseloni, kako bi razmotrili predlog FIBA.

Naravno, to ne znači i da će odmah biti usaglašen zajednički stav. Na odgovor evroligaša i moguće razrešenje krizne situacije verovatno će morati da se čeka još neko vreme, ali svakako ne dugo...

Evo kako bi preklapanje termina moglo da se odrazi na reprezentaciju Srbije!

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC