• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

30.000 evra za Dončićeve patike!

Patike u kojima je mladi slovenački košarkaš odigrao Evropsko prvenstvo prodate su na humanitarnoj aukciji.

Uspeh reprezentacije Slovenije, koja je nedavno u Istanbulu postala šampion Evrope, daće snažan podsticaj daljem razvoju košarke u toj zemlji, a na primeru humanitarne aukcije, na kojoj su patike Luke Dončića prodate za neverovatnih 30.000 evra, vidi se kako zlatna medalja izabranika Igora Kokoškova može konkretno da pomogne i olakša život trojici mladih košarkaša.

Dončić, kao jedan od trenutno najpopularnijih sportista Slovenije, poklonio je patike projektu koji se bavi obezbeđivanjem novca za talentovanu decu iz siromašnih ili razrušenih porodica.

Početna cena bila je 129 evra, a iznos najveće ponude je tokom sedmodnevne aukcije konstatno rastao.

Već prvog popodneva ponuđeno je 7.129 evra, a borba se naročito "zaoštrila" u poslednja 24 sata. Redom su stizale ponude od 20.000, 23.129 i 25.000, da bi u petak ujutru Branko Burnać ponudio 26.129 evra i našao se nadomak "trofeja".

U tom trenutku su do zatvaranja aukcije ostala samo četiri minuta, međutim, izvesni Samo je u 8.13 časova poslao još "jaču" cifru i za 30.000 evra odneo crvene "najke" broj 49,5 člana idealne petorke Eurobasketa!



Unapred se znalo da će novac od ove aukcije primarno biti namenjen jednom od najperspektivnijih slovenačkih košarkaša rođenih 2002. godine, koga posle smrti oba roditelja izdržavaju baka i ujak, odnosno braći staroj 11 i 12 godina, koji su bili žrtve porodičnog nasilja i zajedno sa majkom su završili u Sigurnoj kući.

Najveći pojedinačni iznos koji je prikupila organizacija "Sponzorstvo u Sloveniji", ostvarena je prodajom skija Petera Prevca, višestrukog osvajača Svetskog kupa u skijaškim skokovima i vlasnika dve olimpijske medalje - 45.000 evra.

Za sedam godina rada prikupljeno je skoro 10 miliona evra, od čega je imalo korist preko 5.000 dece i mladih.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC