• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vujošević: Ovom timu karantin nije potreban

"Pritisak je nešto što je ambicija, što svako od njih osjeća. Mi ih samo učimo da prerade taj pritisak u stvari koje pomažu da oni budu bolji igrači".

 Vujošević: Ovom timu karantin nije potreban Izvor: MONDO

Malo je trenera na svijetu, koji pred utakmicu sezone ne bi odveli svoj tim u karantin.

"Mi radimo ono u šta vjerujemo. Ne ide niko u karantin, jer on ne može da pomogne ekipi koja nema potrebe za njim", rekao je trener Partizana Duško Vujošević u srijedu uveče, tokom treninga u Beogradskoj areni.

Na tom mjestu, u četvrtak od 20.45, Partizan će igrati meč u kojem će pobjeda značiti plasman na Fajnal-for Evrolige u Parizu.

Na prvi pogled - trening crno-bijelih protiče u istoj atmosferi, kao onaj na početku sezone... Otuda je i karantin suvišan. Vujošević ne vjeruje da bi izolacija pomogla bilo kom igraču, kojem je on trener.

"Lako bi bilo da se tako eliminiše presija. Pritisak je nešto što je ambicija, što svako od njih osjeća i mi ih samo učimo kako da sublimišu i prerade taj pritisak u stvari koje pomažu da oni budu bolji igrači, odnosno da se utakmica dobije", objašnjava Vujošević na koji se način mlada ekipa sprema za podvige protiv skupih, moćnih protivnika.

Očigledno je da djeluje...

Na pola puta između treće i četvrte utakmice, za prisutne novinare u Areni postojala je dilema odakle priča treba da počne. Ne i za Vujoševića. On je već gledao unaprijed.

"Mi mislimo samo na sadašnji trenutak. U tom kontekstu, ono što je bilo samo analiziramo i uvježbavamo samo da bismo bili spremni za utakmicu u četvrtak", odgovorio je Vujošević.

U više navrata, trener Partizana isticao je da "je svaka utakmica priča za sebe", kao i da "ne postoje dve iste utakmice". Ali, kako da se neke stvari ne ponove, kada se dva tima sastanu četiri puta u manje od deset dana?

"Što se tiče taktike, sigurno će biti određenih naravoučenija sa jedne i druge strane u odnosu na sve dosadašnje utakmice. Mi smo ove dve utakmice u Beogradu gledali kao dva poluvremena. Jedno je završeno, okrećemo se ka onome što nas čeka", objasnio je Vujošević i nadovezao se:

"U prvoj utakmici smo uspjeli da ogroman pritisak pretvorimo u veliku koncentraciju i borbenost. Želimo da tako bude i u četvrtak. Hoćemo da tim ponovi pristup i poboljša kvalitet u odnosu na prethodnu utakmicu. Siguran sam da će i publika još da podigne svoj doprinos koji je bio ogroman i u prvoj utakmici. Svi u timu i oko njega biće u funkciji rezultata, ne u bilo kakvoj drugoj", upozorio je Vujošević.

Uz konstataciju da je zdrastveni bilten "dobar", najbolji trener Evrolige za prošlu sezonu rekao je:

"Potrebna je velika količina opreza. Sigurno nas čeka protivnik koji će biti u najboljem izdanju, angažovaniji, sa svom logistikom... Biće mnogo teža utakmica nego što je bila treća".

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC