• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lebron Džejms: Zauzet sam, ne mogu u Tursku

Jedan od najboljih košarkaša današnjice, izgleda da ima pametnija posla nego da igra košarku po FIBA pravilima narednog ljeta i bori se na Svjetskom prvenstvu.

 Lebron Džejms: Zauzet sam, ne mogu u Tursku Izvor: MONDO

"Vjerovatno neću moći da igram u Turskoj", rekao je Džejms u srijedu.

"King" Džejms je bio kapiten američkog "Drim tima", koji je na Olimpijskim igrama u Pekingu prije dvije godine superiorno osvojio zlatnu medalju. Mundobasket, ipak, nije dovoljan motiv za kapitena da se znoji kad ne mora.

"Volio bih da igram na šampionatu svijeta i predstavljam svoju zemlju. Međutim, imam mnogo, mnogo, mnogo, mnogo obaveza narednog ljeta. Kako sada stvari stoje najvjerovatnije ću propustiti takmičenje u Turskoj", rekao je košarkaš Klivlenda, koji će narednog ljeta pregovarati i pregovarati...

Američki novinari podsjećaju da Džejmsu predstoje pregovori oko produženja ugovora sa Klivlend Kavalirsima, kao i da ima zakazano snimanje filma čiji je radni naslov "Fantastični košarkaški kamp".

Nije nemoguće da Džejms ovog ljeta promijeni klub, ali je njegovo odsustvo iz "Drim tima" za Mundobasket u Turskoj (28. avgust - 12. septembar) dobra je vijest za sve timove u grupama A i B.

Amerikanci će u prvoj fazi igrati u Grupi B, sa Slovenijom, Brazilom, Hrvatskom, Iranom i Tunisom, a najbolja četiri tima iz te konkurencije ukrstiće se kasnije sa ekipama iz Grupe A, u kojoj su Srbija, Argentina, Australija, Njemačka, Angola i Jordan.

Predsjednik Američke košarkaške federacije Džeri Kolanđelo ranije je izjavio da očekuje odustajanje od strane košarkaša koji na ljeto postaju slobodni agenti, a to je slučaj sa Džejmsom, ali i Dvejnom Vejdom, Krisom Bošom. itd.

Ipak, Kolanđelo je podviknuo i rekao da svako ko bez valjanog razloga odbije poziv da igra na SP, neće moći da bude u timu za Olimpijske igre u Londonu 2012. godine, a Amerikanci neuporedivo više cijene uspjeh na OI, nego na SP.

"Ako neko izabere da ne igra ovog ljeta samo zato što je izabrao da ne igra ovog ljeta, onda ja ne mogu da mu garantujem da će biti u timu za London", jasan je Kolanđelo.

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC