• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KK Zvezda zaista pred stečajem!

Narodna banka Srbije objavila je spisak firmi, uključujući sportske klubove, u kojima će zbog dugotrajne blokade računa biti pokrenut stečaj.

 KK Zvezda zaista pred stečajem! Izvor: MONDO

Košarkaški klub Crvena zvezda nalazi se na spisku firmi koji je u četvrtak objavila Narodna banka Srbije (NBS), u kojima će zbog dugotrajne blokade računa automatski biti pokrenut stečaj.

Ukupno 10.977 firmi, udruženja, zadruga i sportskih društava nalazi se na listi firmi koje će biti ugašene ukoliko u roku od 60 dana ne uplate predujam za pokretanje stečaja, podnesu plan reorganizacije ili bar na jedan dan odblokiraju račun.

Crvena zvezda, kako je nedavno objavio novi predsjednik tog košarkaškog kluba Vladislav Lučić, trenutno duguje više od 12 miliona evra.

Osnovni račun kluba je u blokadi još od kraja 2004. godine. Sredinom marta račun je bio blokiran zbog duga od oko 2,1 miliona evra.

Na listi firmi za automatski stečaj su i vaterpolo, rukometni, klizački i hokejaški klub Crvena zvezda, odnosno kuglaški i šahovski klub Partizan, kao i nekoliko "sestrinskih firmi" koje su registrovane na adresama dva najveća sportska društva u Srbiji.

Cjelokupan spisak može se vidjeti na internet stranici NBS, koja će podatke o firmama čiji su računi duže od tri godine u blokadi, dostaviti privrednim sudovima, koji će pokrenuti predstečajni postupak.

Ovim povodom, održan je sastanak nacionalnog Savjeta za sport, koji je hitno sazvala ministarka sporta Snežana Samardžić Marković.

Spisak preduzeća čiji su računi u blokadi duže od tri godine NBS će objavljivati jednom mjesečno.

(Beta, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC