• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nikolić: Zvezda se neće ugasiti

Uprava Košarkaškog kluba Crvena zvezda neće dozvoliti da on prestane da postoji, izjavio je predsjednik finansijske komisije crveno-bijelih.

 Nikolić: Zvezda se neće ugasiti Izvor: MONDO

Predrag Nikolić naglasio je da automatsko pokretanje stečaja, koje je najavila Narodna banka Srbije, ne mijenja situaciju za aktuelno rukovodstvo tima.

"Mi smo još prije dvije nedelje znali da ovako nešto može da se dogodi i to smo javno rekli. Tada smo sve povjerioce pozvali da dođu i da se dogovorimo o izmirenju dugova. I dalje se nadamo da će ti pregovori donijeti rezultate, imamo jako dobre najave i dovoljno vremena, 60 dana".

Nikolić, koji je na Mali Kalemegdan došao u januaru, kada i nova uprava kluba, podsjetio je da je osnovni račun Zvezde blokiran još od 2004. godine.

Kada je na konferenciji za novinare prije dvije nedelje objavljeno da Zvezda duguje 12 miliona evra, rečeno je i da je osnovni račun u blokadi zbog duga koji iznosi oko 220 miliona dinara. Nikolić je agenciji Beta rekao da je dug već smanjen za oko 70 miliona dinara.

Prema njegovim riječima, postoje tri načina na koji Zvezda može da riješi problem i izbegne gašenje koje preti ako za 60 dana ne uplati predujam za pokretanje stečaja i podnese plan reorganizacije ili bar na jedan dan odblokira račun.

"Prva opcija je da račun odblokiramo na jedan dan. Druga da se državi plati taksa i da se potom podnese molba za rekonstrukciju duga, a mi već imamo pripremljen projekat za to".

Treća mogućnost je donošenje Zakona o privatizaciji u sportu.

"To je svakako jedna od opcija. Način na koji je sport do sada živio očigledno više ne funkcioniše. Mora da se zna ko je titular i ko odgovara pred zakonom. Ovdje se klubovi, nažalost, još utrkuju ko će imati veći budžet, a ne razmišljaju o srazmjeri rashoda i prihoda", objasnio je Predrag Nikolić.

On je "definitivno optimista" kada je u pitanju izlazak kluba iz krize.

"Ne tražimo ničiju pomoć, samo razumijevanje".

(Beta, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC