• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EL: Novica i Jarić bez Fajnal fora

Košarkaši Barselone igraće od 7. do 9. maja na završnom turniru Evrolige u Parizu! Olimpijakos se "prošetao" Gdanjskom, prošao i CSKA.

 EL: Novica i Jarić bez Fajnal fora Izvor: MONDO

Puleni Ćavija Paskvala su i u četvrtoj utakmici četvrtfinala plej-ofa kao gosti pobijedili Real Madrid - 84:78 (20:19, 25:22, 20:21, 19:16).

Katalonci su održali "kraljevima" još jednu lekciju i dokazali da je kiks koji su na svom parketu napravili u drugoj utakmici bio samo posljedica nešto slabijeg dana. Real je u petom minutu vodio sa 17:10, ali to je bilo sve što su uspjeli da urade izabranici Etorea Mesine.

Barsa je preokrenula rezultat serijom od 10:0, Real je na kratko poveo 24:22 i od tog trenutka samo "kaskao" za kvalitetnijim gostima.

Činilo se da Barselona četiri minuta prije kraja ima pobjedu u rukama (77:68), ali se Real nije predao. Posljednju nadu u "majstoricu" prokockali su Trevis Hensen izgubljenom loptom i Serhio Ljulj promašajem pri vođstvu Barselone 82:78.

Najveće favorite za osvajanje Evrolige, koji će u Pariz doputovati sa ukupnim skorom 18-2, predvodili su Huan Karlos Navaro sa 21, Riki Rubio sa 19 i Erazem Lorbek sa 14 poena.

Novica Veličković igrao je 20 minuta i zabilježio osam poena uz šest uhvaćenih lopti, dok je Jarić istu minutažu iskoristio da upiše četiri poena, četiri skoka, po dvije asistencije i ukradene lopte.

Olimpijakos nije dozvolio košarkašima Prokoma da se vrate u Pirej. Ubjedljivo je slavio u Gdanjsku 86:70 (28:20, 22:12, 16:16, 20:22) i riješio seriju u svoju korist rezultatom 3:1.

"Crveni" u polufinalu očekuju boljeg iz serije Partizan - Makabi.

Najbolji u taboru Olimpijakosa bio je njegov najskuplji košarkaš, Džoš Čildres (22 poena, šest skokova, tri "krađe"), dok je Miloš Teodosić zabilježio 15 poena, sedam skokova i pet asistencija.

Ratko Varda je na kraju Prokomove odlične sezone u Evroligi bio prilično indisponiran. Postigao je samo tri poena, uz šut 1/4 iz igre, ali i sa linije slobodnih bacanja.

Treći polufinalista u četvrtak je postao CSKA, pošto je u dramatičnoj završnici u Vitoriji pobijedio Kahu Laboral - 74:70 (22:11, 8:27, 15:15, 29:17).

Ključni koš za prolaz Moskovljana ukupnim rezultatom 3:1 postigao je Džej Ar Holden, prvi strijelac svog tima sa 19 poena. Na drugoj strani su Mirza Teletović i San Emeterio promašili trojke, a Ramunas Šiškauskas završio posao sa dva precizno izvedena penala.

Centar Saša Kaun zabilježio je 18 poena i deset skokova za "armejce", a San Emeterio 23 poena i devet skokova za domaći tim.

CSKA će se u reprizi berlinskog polufinala iz 2009. sastati sa Barselonom.

(MONDO, foto: FoNet/EPA)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC