• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Duletu laknulo, Geršon "tapka" ulaznice

Duško Vujošević izjavio je da je Partizan pobjedom nad Makabijem i plasmanom na F4 Evrolige pokazao da "pare ne mogu da kupe sve".

 Duletu laknulo, Geršon "tapka" ulaznice  Izvor: MONDO

"Napravili smo fantastičan uspjeh. Nije lako dobiti ekipu kao što je Makabi dva puta za dva dana. To je fantastičan, specifičan tim, sa odličnim trenerom, koji im je dva puta donio titulu prvaka Evrope. Jako je teško igrati protiv njih".

"Alfa i omega" crno-bijelih priznao je da se pribojavao četvrte utakmice.

"Zaista sam se plašio. Moglo je da dođe do petog meča. Naša šansa u ovoj seriji je bila u rasterećenosti, a ona je u četvrtak uveče bila najmanja. Trebalo je biti najmiriniji kada je bilo najvažnije. Možda je ključna bila druga četrvtine, kada su vodili sa 30:24. Izvukli smo se i tu sam osjetio da možemo da dobijemo".

Vujošević je ocijenio i da je izraelsku ekipu skupo koštalo to što je potcijenila crno-bijele.

"Kada su dobili Real u Madridu, mislili da su već prošli na Fajnal for, a njihovi navijači su odmah pokupovali ulaznice. Nisu imali određenu količinu straha i opuštenije su odigrali prvu utakmicu".

Partizan je imao veoma teške grupe u prvoj, ali i u Top 16 fazi Evrolige. Na redu je jedan meč, sa preskupim Olimpijakosom.

"Na završni turnir odlazimo kao autsajderi, ali na to smo navikli, pošto smo u toj ulozi bili od početka takmičenja", poručio je Vujošević i čestitao igračima što su izdržali pritisak, saradnicima u klubu i navijačima koji su stvorili odličnu atmosferu.

Trener Makabija Pini Geršon čestitao je Partizanu plasman na Fajnal for.

"Vujošević je uradio izvanredan posao. Na početku sezone sam rekao da će u Pariz otići jedna ekipa koja će predstavljati iznenađenje. Želim im uspjeh".

Geršon je izrazio nezadovoljstvo zbog eliminacije, ali je podsjetio da je Partizan ove sezone pobijedio nekoliko najvećih evropskih ekipa.

"Partizan je zaslužio da prođe, pobijedio nas je u Izraelu i dva puta kod kuće, savladali su Panatinaikos i Barselonu. Samo jedan tim je mogao na Fajnal for".

On je ocijenio i da je Partizan veoma dobro iskoristio prednost domaćeg terena.

"Publika je imala veliki uticaj, stvarala je i pritisak na sudije. Publika nosi deset poena, to sam rekao i ranije. Kada nisi favorit, ideš na to da napraviš pritisak, pa će sudije umjesto 100 da sviraju 25 prekršaja".

Geršon je, kroz smijeh, dodao da su navijači Makabija spremni da prodaju unaprijed kupljene ulaznice za završni turnir.

"Imamo 4.000 karata za Pariz, prodaćemo vam ih upola cijene".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC