• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Todorić: Kladite se na Partizan

Sportski direktor priznao da ni sam nije vjerovao da crno-bijeli mogu da naprave čudo, a sada vjeruje da će i Olimpijakos da padne.

 Todorić: Kladite se na Partizan Izvor: MONDO

Svjetlosti Pariza čekaju crno-bijele heroje poslije trijumfa nad Makabijem u četvrfinalnoj seriji Evrolige.

To će Partizanu biti četvrti put da učestvuje na fajnal foru, a sportski direktor Draganu Todorić svaki put je bio dio ekipe.

"Ovo mi je sigurno najdraži fajnal for do sada, a mislim da je ovo možda najveći uspjeh u našoj istoriji, možda veći i od 1992. (kada je Partizan postao evropski prvak). To je zato što se košarka mnogo promijenila od tada i ne samo kao sport, već u svemu što ide uz to", rekao je Todorić.

"Uopšte ne mogu da se poredi ovaj i uspjeh ostvaren 1992. Mislim da niko u klubu još nije svjestan kakav smo podvig napravili, jer kada se sjetimo sa kakvim timom smo to uradili, kako smo pravili taj tim... Mnogi nam nisu davali ni gram šanse da ni u Jadranskoj ligi", nastavio je sportski direktor šampiona Srbije.

Uoči svake sezone mnogo je skeptičnih po pitanju snage Partizana. Po običaju, crno-bijeli prodaju najbolje igrače i prave novi tim.

Međutim, prošlog ljeta je fizionomija ekipa najdrastičnije promijenjena poslije odlazaka četvorice najboljih igrača - Novice Veličkovića, Milenka Tepića, Uroša Tripkovića i Stefona Lazmija.

"To samo znači da je Partizan institucija, a Duško Vujošević kao trener", zastao je Todorić i nastavio priču o trofejnom stručnjaku:

"Ne znam sa čime bih to mogao da poredim, ali ovo je u svakom slučaju njegovo djelo, jer ih je on selektirao i radio sa njima, ne samo na terenu, već i van njega. Meni i ostalima u stručnom štabu je drago što smo bili dio uspjeha koji je nemjerljiv".



Najveći problem Partizana godinama su finansije. Klub nije privatizovan jer nema zakona, tako da zavisi od sponzora i donacija.

"Kada je košarka u pitanju, ovo što mi imamo je najbolje u zemlji. Probaćemo da tim zadržimo makar dvije sezone i da nastavimo gdje smo stali ove godine, a to je fajnal for. Institucije su bile dobronamjerne ove godine, pomagale su koliko su mogle, ali uz adekvatnu podršku, možda bismo mogli da probamo da ponovimo ovaj uspjeh ili onaj iz 1992. godine".

Prvi operativac Partizana poznat je, između ostalog, i kao veliki ljubitelj sportskog klađenja. On je spremno dočekao pitanje novinara o tome šta igrati u Parizu, gdje će crno-bijeli u polufinalu igrati protiv Olimpijakosa.

"Sad bih igrao na Partizan, kladioničarskim žargonom rečeno, jer smo uradili ovo što smo uradili, a ja prvi nisam vjerovao u to. Kad smo došli dovde, sve je moguće. A i protivnik će nam igrati u crveno-bijelim dresovima, što nam daje više šanse nego da igraju u nekim drugim bojama", zaključio je Todorić.

(Beta, MONDO, foto MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC