• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Muta "nanišanio" Partizan i Cibonu

Ako je Duško Vujošević zbog podviga crno-bijelih u Evroligi nazvan čarobnjakom, mora se priznati da i Miroslav Nikolić zna neke "trikove".

 Muta "nanišanio" Partizan i Cibonu Izvor: MONDO

Harizmatični trener je u rodnom Kragujevcu ove sezone napravio košarkaški "bum", pošto je Radnički pod njegovim vođstvom bar jednom pobijedio sve najkvalitetnije timove NLB lige osim Partizana.

Kragujevčani su zasluženo izborili opstanak u regionalnom takmičenju, ostvarivši isti skor kao Crvena zvezda. Ali Nikolić, kao stručnjak koji je sa Partizanom i Budućnošću osvojio mnogo trofeja, ne želi da se i ubuduće zadovolji statusom "najprijatnijeg iznenađenja".

"Kragujevac nam je obezbijedio dobre uslove za rad, ali potrebna je šira podrška kako bismo sljedeće sezone napali sam vrh lige. Želim da stvorim ekipu koja će moći ravnopravno da se nosi sa Partizanom i Cibonom, a mogu to da uradim sa mnogo manje novca od ostalih. Takav tim ne bi bio skuplji od 1,2 miliona evra", rekao je Nikolić za uskršnje izdanje "Politike".

"Hoćemo da pokažemo da sve što valja u košarci ne mora da bude u Beogradu. Evropa u Kragujevcu, to je moja košarkaška misija".

Popularni Muta poručio je da mu borba za opstanak nije trenerski izazov, pošto je pokazao da to može da uradi "lijevom rukom".

Ali da bi Radnički uopšte dobio novu šansu u NLB ligi, moraće da se u predstojećoj Superligi Srbije plasira najmanje na četvrto mjesto, u konkurenciji Partizana, Hemofarma, Zvezde, FMP Železnika, silno pojačanog Metalca...

"Ljudski je i sportski da se 'palimo' na velike timove. Želimo da igramo na Jadranu i sljedeće sezone. Ne interesuje me sa kim igramo, kakve su želje i planovi protivnika, koji važe za institucije srpske košarke. Kragujevac je zaslužio da bude košarkaški centar".

Očekuje nas više nego "vruće" košarkaško proljeće, četrnaest kola velike borbe iz koje neće moći svi da izađu zadovoljni. Miroslav Nikolić je rekao svoje!

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC