• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kićanović: Ovo je bolje nego 1992.

Direktor KK Partizan iz 1992, kada su crno-bijeli postali prvaci Evrope, Dragan Kićanović smatra da je plasman na fajnal-for u Parizu značajniji uspjeh

 Kićanović: Ovo je bolje nego 1992. Izvor: MONDO

"Ovo je veći uspjeh od evropske titule iz 1992, s obzirom na to da sada u svakoj ekipi igraju desetorica stranaca, a nekad je bilo dozvoljeno samo dvojici koji nemaju državljanstvo. Ovo je stvarno fantazija, Partizan nas je sve iznenadio. Niko nije očekivao da će završiti među četiri najbolja tima Evrope. Teško je naći reči kojima bih opisao veličinu tog uspjeha ", izjavio je Kićanović, a prenose "Večernje novosti".

Povlačeći paralelu između ove i generacije 1992. Dragan Kićanović ističe da ni tada niko nije bio svjestan da bi mogli da se popnu na krov Evrope i priželjkuje da se isto ponovi.

"Partizan je i tada i sada bio u koži autsajdera, to je ono što najviše povezuje te dvije generacije. Te 1992. bilo je i malo teže, pošto smo većinu utakmica kao domaćini igrali u španskoj Fuenlabradi, a ne u Beogradu. Ni tada nismo bili svjesni da se evropska sezona može završiti na tako veličanstven način, razmišljali smo samo o sljedećoj utakmici. Daj bože da se to ponovi i na fajnal-foru u Parizu. "

Košarkaši Partizana se u polufinalu fajnal-fora Evrolige sastaju sa Olimpijakosom, bogatim timom sa kojim ove sezone imaju skor 1-1. Kićanović ipak smatra da budžet atinskog kluba neće imati veliku ulogu u borbi za finale.

"Mislim da neće. Partizan je na putu do Pariza već prošao pored timova sa abnormalno velikim budžetima. Nema favorita na fajnal-foru, igra se jedna utakmica, pa ko koga uhvati na spavanju. Podvig je dobiti ekipu kao što je Makabi u igri na tri pobjede, a prve dvije utakmice igrate u Tel Avivu. Snovi nisu dio fajnal-fora, to je realnost u kojoj je sve moguće... "

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC