• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Slovenci izabrali: "Desna ruka" mijenja Kokoškova

Autor mondo.rs

Evropskog šampiona ubuduće će predvoditi dosadašnji pomoćni trener Rado Trifunović

 Rado Trifunović selektor Slovenije Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Košarkaši Slovenije nedavno su osvojili titulu evropskog šampiona, a odmah nakon najvećeg uspjeha reprezentacije Igor Kokoškov saopštio je da napušta mjesto selektora.

Pred početak kvalifikacija za Mundobasket 2019 srpski trener je rekao da neće moći da sjedi na klupi Slovenije jer će u vreme kada se igraju mečevi imati obaveze u NBA ligi, gdje radi kao pomoćni trener Jute Džez.

Slovenci su zbog toga bili primorani da potraže novo rješenje. Odlučili su da ulogu selektora u narednom periodu obavlja Radovan Trifunović, dosadašnji pomoćnik Igora Kokoškova.

Aleksandar Sekulić, Jaka Lakovič i Jernej Valentinčič ostaće i dalje u stručnom štabu nacionalnog tima, dok će dosadašnji selektor Igor Kokoškov imati ulogu savjetnika.

"Rado Trifunović pokazao se kao prava osoba na odgovornom zadatku. Riječ je o vrhunskom profesionalcu, koji je na tri posljednja velika takmičenja bio desna ruka selektora", rekao je Matej Erjavec, predsjednik Košarkaškog saveza Slovenije.

Izvor: MN PRESS

Trifunović (44) ima bogato iskustvo, jer je vodio i mlađe nacionalne selekcije, a prije saradnje sa Igorom Kokoškovim bio je i pomoćnik Jurija Zdovca.

"Počastvovan sam zbog imenovanja za selektora reprezentacije. To znači i da sam opravdao povjerenje čelnika Saveza, a sada je ispred mene novi izazov. Nastavićemo da radimo po istom sistemu koji je do sada predvodio Kokoškov, samo sada uz njegove savjete, sa istom ekipom pomoćnika. Do početka kvalifikacija ostalo je nešto više od mjesec dana, tako da moramo dobro da se pripremimo", poručio je Trifunović.

Osnovni zadatak Trifunović biće da "zmajčeke" odvede na Mundobasket u Kini 2019. godine, a o njegovom daljem angažmanu u nacionalnom timu razgovaraće se po okončanju kvalifikacija.

Slovenija je smještena u grupu A zajedno sa selekcijama Crne Gore, Bjelorusije i Španije, a kvalifikacioni ciklus počinje 23. novembra duelom protiv Bjelorusa u Ljubljani.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC