• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Efes pobedio Fener, na početku duge trke

Autor mondo.rs

Ekipa Velimira Perasovića slavila u prvom okršaju najboljih turskih sastava ove sezone.

 Efes pobedio Fener, na početku duge trke Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS


Fenerbahče i Efes ušli su i u ovu sezonu kao favoriti za vrh tabele i titulu turske lige.

Veliki rivali odigrali su u nedelju prvi ligaški derbi ove jeseni, u kojem je i jednima i drugima bilo jasno da je to samo početak maratona.

U meču u kojem je uglavnom falilo takmičarske "vatre" i u kojem su nastupila dvojica srpskih reprezentativaca, pobedio je domaćin:

EFES - FENERBAHČE 84:80 (18:19, 27:21, 22:16, 17:24)

Željko Obradović, trener šampiona Evrope, nije ljut napustio parket, uprkos porazu svog tima. Aplaudirao je igračima i kada je postalo izvesno da će domaćin pobediti u "Sinan Erdemu", pre svega zahvaljujući ofanzivnim skokovima centra Brajanta Danstona u pretposlednjem minutu.

Najbolji igrač utakmice, plejmejker Efesa Erik Mekalum postigao je 29 poena, a sa njim na čelu domaćin je kontrolisao i povremeno dvocifreno vođstvo kroz čitavo drugo poluvreme. Njegov saigrač Riki Ledo (13 poena) stavio je tačku na ishod poenima sa slobodnih bacanja (posle sumnjivog faula), a dvocifren učinak imao je i hrvatski internacionalac Krunoslav Simon - 12 poena.

Srpski centar Vladimir Štimac odrađivao je u finišu uglavnom defanzivne zadatke za Efes, pa je završio meč sa pet skokova i osam poena, koliko je za Fener ubacio i Marko Gudurić - sve u prvom poluvremenu (dve trojke i dva iskorišćena penala).

U odsustvu značajnog broja važnih igrača (neoporavljenih Nikole Kalinića i Bobija Diksona, kao i danas 'prekobrojnih stranaca Điđija Datomea i Džejmsa Nanalija), lider Fenerbahčea bio je Bred Vonajmejker, pa je sa Janom Veselim (13 poena, 9 skokova) i Nikolom Melijem (3 poena, 6 sk) u finišu i primakao ekipu na posed zaostatka.

Međutim, Danston je u trenucima odluke bio spreman da "popravi" promašaje saigrača, pa je i trojka Kostasa Slukasa za "minus 2" (82:80) došla prekasno za preokret - samo 12 sekundi pre kraja.

I jedni i drugi brzo će se prebaciti na evroligaški kolosek, gde im brzo stižu nove obaveze. Fenerbahče će u četvrtak gostovati Armaniju, a Efes dan kasnije Valensiji.

EFES: Ledo 13 (6 sk, 4 as), Mekalum 29 (6 sk, 5 as), Balbaj 8 (5 sk), Sajbir, Erdogan, Bitim, Demir, Motum 4, Štimac 8 (5 sk), Mustafa, Danston 10 (6 sk), Simon 12.

FENER: Tompson 7, Meli 3 (6 sk), Hersek, Mahmutoglu 16, Vonamejker 20, Slukas 9, Arna 2, Gudurić 8, Veseli 13 (9 sk), Guler 2, Duverioglu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC