• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EL: Partizanova "eksplozija" u četvrtfinalu

Da bi eliminisali Makabi i plasirali se na Fajnal for Evrolige, košarkaši Partizana su morali da igraju najbolje što znaju. To su i uradili!

 EL: Partizanova "eksplozija" u četvrtfinalu Izvor: MONDO

Partizan je u prvoj i Top 16 fazi Evrolige postizao 72 poena po meču, po čemu je tek 14. od 24 učesnika elitnog takmičenja.

Ali, kada je bilo najpotrebnije, u plej-ofu, crno-bijeli su svoj učinak u napadu podigli na prosječno 80 poena, navedeno je u analizi na zvaničnom sajtu šampiona Srbije!

Partizan je na 14. mjestu i po procentu šuta za trojku (34 odsto), dok je na četiri meča sa Makabijem ubacio 41 odsto pokušaja. Crno-bijeli su bili precizni u 50,1 odsto šuteva za dva poena, imali su 13 asistencija po meču, dok im je ukupan indeks korisnosti tokom sezone bio 74, a u četvrfinalu - 80.

Naravno, u timu Duška Vujoševića bilo je i ekstra raspoloženih pojedinaca.

Aleks Marić je najkorisniji igrač (MVP) Evrolige, a u paru sa Lorensom Robertsom i najzaslužniji što je Partizan sa 37 uhvaćenih lopti po meču najbolja skakačka ekipa ove sezone!

Marić je odigrao 16 utakmica u Evroligi i zaslužio MVP priznanje sa prosječnim indeksom 20,81. Drugo mjesto zauzeo je Linas Kleiza (18,20), a treće Miloš Teodosić (17,40) - obojica iz Olimpijakosa.

Na listi strijelaca, Marić zauzima osmu poziciju sa 14,38 poena po utakmici. Bo Mekejleb je na 17. mjestu (13,1), a Kleiza prvi sa 17,25 poena po meču.

Svoju svestranost Mekejleb je potvrdio sa 3,35 asistencija po meču (14. mjesto), odnosno 1,9 "krađa", po čemu ga je za nijansu nadmašio Viktor Hrijapa iz moskovskog CSKA.

Slavku Vranešu pripalo je drugo mjesto na listi blokera (1,45), iza D’Ora Fišera iz Makabija sa 1,80. Dušan Kecman je 11. "trojkaš" sa procentom uspješnosti od 43,06 (31/72). Najbolji je Ramunas Šiškauskas iz CSKA sa sjajnih 55,71 odsto ubačaja iz daljine.

Da nije sve bilo perfektno, govori to što se dvojica košarkaša Partizana nalaze u Top 20 i u jednoj negativnoj kategoriji. Marić je 11. sa 2,63 izgubljene lopte po utakmici, a Mekejleb na 14. mjestu sa 2,50 grešaka.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC