• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čović čestitao Partizanu, udario po mnogima

Tvrdnje da je spreman da fuzioniše FMP sa Crvenom zvezdom, Nebojša Čović je nazvao "prvoaprilskim šalama".

 Čović čestitao Partizanu, udario po mnogima Izvor: MONDO

Suspendovana trojica, stigli Videnov, Vudvord i Zeković.


Mnogo nezadovoljstva se od početka sezone nakupilo u predsjedniku FMP Železnika Nebojši Čoviću.

Prethodno njegovo obraćanje medijima, prije šest mjeseci, bilo je obojeno optimizmom i velikim ambicijama. U međuvremenu su ga razočarali ili naljutili gotovo svi.

Čović je na konferenciji za novinare u četvrtak konstatovao da njegov klub u domaćim košarkaškim strukturama ne uživa tretman koji zaslužuje, imajući u vidu koliko daje reprezentativaca i koliko je igrača FMP-a doprinijelo uspjesima drugih klubova u Srbiji.

Njemu je drago što se pokazalo da je i sa domaćim snagama moguće ostvariti značajan rezultat na evropskoj sceni, na čemu je čestitao "pogotovo Partizanu".

Za mnoge druge košarkaške subjekte u Srbiji nije imao lijepih riječi...

Navode pojedinih medija, da je spreman da fuzioniše FMP sa Crvenom zvezdom, nazvao je "prvoaprilskim šalama", koje mogu da budu smiješne samo njihovim tvorcima.

"O fuziji nema govora, o drugim aranžmanima ima. Zašto? Ne možete da fuzionišete nešto što ne duguje ništa i nešto što duguje mnogo. Nije nam namjera da napravimo nešto novo što će da duguje mnogo, nego nešto novo i kvalitetno", rekao je Čović.

"Mi za takav, svjež projekat, stojimo na raspolaganju, sa kompletnom infrastrukturom FMP-a. Da li će u tome učestvovati i političari, sa paranojom od Čovića i njegove veze sa navijačima, nemam pojma i ne opterećujem se time", dodao je prvi čovjek "pantera".

On je naveo da je tačno da ima "jako dobre odnose" sa ljudima iz Zvezde i sa navijačima, a za sebe rekao da je "veliki zvezdaš, što je valjda dozvoljeno".

FMP će u Superligi Srbije startovati sa bitno izmijenjenim timom. Dovedeni su Bugarin Filip Videnov, Amerikanac Dvejn Vudvord i Dragan Zeković, koji je igrao za austrijsku Arkadiju.

"Možda je neuobičajeno za FMP da se pojačava strancima. Na to smo se odlučili jer nismo bili zadovoljni rezultatima koje je prvi tim ostvario u proteklom periodu, a nismo zadovoljni ni ponašanjem", objasnio je Čović.

Klub iz Železnika je suspendovao univerzitetskog reprezentativca Nemanju Protića, Peđu i Svetozara Stamenkovića.

Protiću na kraju sezone ističe ugovor, a Čović je "između redova" optužio Hemofarm za vrbovanje igrača.

"Došlo je do grubih prekršaja klupske discipline, što će sa sobom nositi određene sankcije. Nećemo više da ulazimo u sumnju, da igrač kojem ističe ugovor, za vrijeme trajanja ugovora potpiše sa južnobanatskim, sjevernobanatskim ili ne znam kojim istočnosrpskim klubom".

"Hoćemo mir u ekipi. Tražimo od momaka maksimalno zalaganje i borbenost, jer smo klub koji svoje obaveze izvršava na vreme, ali u skladu sa zaslugama".

Čović je istakao da "panteri" nastavljaju da ispituju ko je kršio disciplinu.

"Nama je dosta i splavova i barova i Stefana Brauna. A dosta nam je i menadžera, naročito znamenitih", zaključio je čelnik FMP-a, koji će nacionalnom Savezu predložiti da djeca do 18 godina ubuduće nemaju pravo na menadžera.

Logično, cilj FMP-a je da se u Superligi plasira među četiri najbolja i tako ostvari plasman u NLB ligu. Na startu takmičenja, u subotu od 18 časova, u Železniku će gostovati Crvena zvezda.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC