• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trifunović: Zvezda želi među četiri

Crvena zvezda poslije dužeg vremena ulazi u domaću Superligu bez šampionskih ambicija. Štimac može da ide, trener vjeruje igračima koji su ostali.

 Trifunović: Zvezda želi među četiri Izvor: MONDO

Trener ekipe, Aleksandar Trifunović, kao cilj je postavio osvajanje jednog od prva četiri mjesta, bez obzira na to što je po završetku NLB lige nekoliko igrača napustilo Mali Kalemegdan.

Posle Tejlora i Videnova, najnoviji problem za izuzetno zadužene crveno-bijele je najava odlaska Vladimira Štimca.

"Štimac je prijavljen za Super ligu, ali ga u subotu neće biti na gostovanju u Železniku. Dok se situacija ne reši, radiće odvojeno od ostatka tima. Na treninzima je bilo očigledno da nije fokusiran", izjavio je Trifunović na konferenciji za novinare.

"Rekao mi je da ne može da izdrži pritisak, da nema tretman koji zaslužuje, da klub nije ispunio ugovorene obaveze, a da on mora da ražmišlja o sebi i porodici".Trifunović je naveo da će Štimac dobiti dozvolu da ode "ako je to njegova želja i ako se sve strane dogovore".

Trener Zvezde osvrnuo se i na rastanak sa Videnovim, koji je, kao i Štimac, bio nezadovoljan zbog neisplaćenih zarada i male minutaže.

"Tačno je da nismo ispunili obaveze prema igračima, ali neki od njih to zloupotrebljavaju i zamenjuju teze. Na osnovu čega neki Videnov traži veću minutažu, kada nije imao ni dva treninga u nizu? Nije bio zdrav i nonsens je da se poziva na tretman u ekipi".

"Rupe" u igračkom kadru trebalo bi da popune mladi košarkaši Mega Vizure - Dušan Katnić, Stefan Stojačić i Stevan Jelovac.

"To su igrači željni afirmacije, koji će željom i talentom pokušati da pomognu klubu. Mladi igrači i jesu naša karta u Superligi, ali neću na njih da svalim breme odgovornosti. Jednostavno, u ovom trenutku nismo mogli da zadržimo igrački kadar".

Crveno-beli će takmičenje početi susretom sa FMP Železnikom, koji je dovođenjem Videnova, Vudvorda i Zekovića pokazao kakve ima ambicije.

"Naš cilj je i dalje četvrto mjesto, koje vodi u plej-of i Jadransku ligu. Igrači koji su kostur ekipe imaju moje puno povjerenje i nadam se da ćemo zajedno da stvorimo izvjesniju budućnost za Zvezdu", zaključio je Trifunović, dodavši da su favoriti za titulu Partizan i Hemofarm.

PAROVI PRVOG KOLA (subota)

FMP Železnik - Crvena zvezda 18.00 (TV)
Hemofarm - Borac 18.00
Radnički - Metalac 18.00
Partizan - Tamiš 19.30

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC