• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbi "razbijaju" basket u Švedskoj

Srpski košarkaši iz Stokholma, popularni "Beli orlovi", pobijedili su u baražu Srbiju iz Malmea i plasirali se na Fajnal-for prvenstva Švedske.

 Srbi "razbijaju" basket u Švedskoj Izvor: MONDO

"White eagles" su sezonu završili na drugom mjestu sa skorom od 21 pobjede i tri poraza, pa su se u doigravanju prvi put u istoriji našla dva srpska kluba. U dva meča, "orlovi" su bili bolji (83:77, 97:77).

"Bio je to pravi srpski derbi. Igrali smo protiv ekipe koja postoji već 20 godina. Zahvaljujući ovom, ali i prethodnim uspjesima, pokrenuli smo pravu basket euforiju među Srbima u Skandinaviji. Nikad do sada nijedan naš tim u dijaspori nije dostigao toliku popularnost i uspjehe. Naša domaća hala ima posjećenost od skoro 1.000 gledalaca po utakmici, što je pravo čudo za Švedsku", izjavio je za "Glas Srpske" predsjednik "orlova" Goran Popov.

Prvi čovjek kluba, inače porijeklom iz Vršca, ponosan je što je njegova ekipa pomogla da se promijeni generalno mišljenje o Srbima.

"Mediji su počeli da pišu pozitivno o nama. Nema više napisa o srpskoj mafiji, nego o srpskoj košarci. Svi smo ponosni zbog toga, jer smo uspjeli da promijenimo stav javnosti prema Srbima, što nije ni naša ambasada. Cijela Švedska sada se hvali svojim 'iglsima'", dodao je Popov.

On je podvukao da je cilj njegovog tima plasman u Baltičku ligu.

"To bi bio vrhunac srpske košarke u cijeloj dijaspori", zaključio je Popov.

Završni turnir četiri najbolja tima održaće se predstojećeg vikenda u gradu Nasjo. Prvi polufinalni par čine Akropol i Blakeberg, a "orlovi" za protivnika imaju domaći tim Nasjo.

(MONDO, foto: Zvanični sajt)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC