• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Alimpijević: Ovo nije Sudnji dan, već derbi

Autor mondo.rs

Trener Crvene zvezde pohvalio odličnu igru svog tima na gostovanju Partizanu i rekao da crveno-beli imaju još dosta prostora za napredak.

 Alimpijević: Ovo nije Sudnji dan, već derbi Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda mts dobila je prvi "večiti" derbi ove sezone.

Rezultatski vrlo ubedljivo 100:84, ali trener crveno-belih, Dušan Alimpijević, smatra da je srpskom i regionalnom prvaku bilo znatno teže u "crno-belom" Pioniru nego što to govori konačan rezultat.

"Odigrali smo pamentu utakmicu svih 40 minuta, bili smo smireni i staloženi kada god je to trebalo", rekao je trener Alimpijević, koji je u derbijima debitovao na najbolji način - pobedom.

"Ovo je ekipa koja je tek u pravljenju, u postavljenju jednog sistema i naravno da su oscilacije moguće. Neverovatno je da da 40 minuta odigramo isto", dodao je Allimpijević za televiziju Arena sport.

Utakmica je prelomljena sredinom poslednje četvrtine, kada je Milko Bjelica započeo seriju od pet uzastopnih trojki. Spasa za "parni valjak", koji je dva puta bio u prilici da se potpuno rezultatski vrati u meč, više nije bilo.

"Partizan je dobra ekipa, kvalitetna, koja je uz ovakvu atmosferu dobila na samopouzdanju. Ne znam kako je to izgledalo sa strane, ali Partizan je sve vreme bio uz nas. ", podvukao je Dušan Alimpijević, trener Zvezde.



Posle utakmice, mladi šef struke crveno-belih naglasio je da je publika imala šta da pogleda na parketu.

"
Videli smo dobar derbi, raskoš talenta sa obe strane. Većim delom meča smo igrali pametno i u napadu gađali tamo gde treba. Propusti u odbrani su tu cele sezone, jer postavljamo novi sistem i to je jedna kriva linija, sa dosta uspona i padova".

Partizan Zvezda
Izvor: YouTube/ABA liga j.t.d.



Alimpijević je posebno naglasio da ovoj utakmici nije davao kontekst širi od sportskog. Naglasio je i da bi voleo da i naredni okršaji "večitih" proteknu kao u ponedeljak - uz navijanje i bez incidenata.

"Partizan je ozbiljan tim, pojačanjima je najavio promenu ambicija ove sezone, ali mi se nismo spremali kao za Sudnji dan, već kao za još jedan derbi, kao što ćemo se spremati i za Unikahu. Voleo bih da i naredni derbiji prođu u ovakvoj atmosferi, da se završe ovako mirno i zašto da ne, da moja ekipa pobedi".



Trener Zvezde govorio je i o dobrom šutu svojih izabranika.

"Šut je promenljiva stavka, videli ste protiv Bamberga kako je kad ne ide. Mislim da smo imali konstantnu koncentraciju, ali nas je Partizan i kažnjavao. Znao sam da neće biti toliki problem postizanje poena, koliko zaustavljanje jedne dobre napadačke ekipe".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC