• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Antić: Važan je rezultat

Autor mondo.rs

Zvezdini veterani smatraju da pobeda nad Partizanom u ovom trenutku može da "pokrije" slabosti u odbrani.

 Pero Antić: Važan je rezultat u derbiju Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda je prihvatila Partizanov ritam i uz mnogo prolivenog znoja, ali bez drame, rešila u svoju korist prvi ovosezonski "večiti" derbi - 84:100.

Crveno-beli su popravili skor na 5-2, održavši tako priključak sa liderom ABA lige, ekipom Budućnosti (6-1), a što je takođe vrlo važno, obezbedili "mir u kući".

Zvezda, prosto, nije sebi smela da dozvoli da posle Budućnosti i Cedevite izgubi i od najljućeg rivala.

"Znali smo da je derbi specifična utakmica i da će svako morati da pruži više nego inače. Dobro smo počeli, dobili samopouzdanje sa pogođenim šutevima, ali smo onda i primili puno poena za jednu evroligašku ekipu. Njima su navijači dali dodatnu energiju, ali na kraju je važan samo rezultat", poručio je posle meča Pero Antić, povratnik u "večito" rivalstvo posle 10 godina.

 Kapiten Branko Lazić je zajedno sa Dangubićem i Feldinom bio primarno zadužen za zaustavljanje Vilijams-Gosa i Milera.


Dvojica američkih plejmejkera zajedno su ubacila 33 poena i podelila 16 asistencija, ali njihov trener Miroslav Nikolić nije bio zadovoljan, istakavši da Partizan za razliku od Zvezde nije imao "ekstra pas" i timsku igru u napadu.

"Zadovoljni smo, iako smo primili puno poena. Glavno je da smo pobedili i započeli niz pobeda u ABA ligi, za koji se nadam da će potrajati", rekao je Lazić.

Crveno-belima u regionalnom takmičenju sledi serija mečeva u kojima će biti favoriti. Nema garancija da se neće "okliznuti", ali je činjenica da će naredno veliko iskušenje igrati tek 8. januara u Podgorici.

Do tada, predstoje im FMP kod kuće, Zadar u gostima, Igokea kod kuće, Cibona, Mega i Mornar u gostima, na početku drugog kruga takmičenja, pa Olimpija kod kuće.

Zato će do 1. decembra raspored u Evroligi biti "paklen" - Unikaha u Malagi, sledeće nedelje CSKA u Beogradu i Olimpijakos u Pireju u razmaku od 48 sati, Baskonija u Beogradu, pa Real u Madridu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC