• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

F4: Partizan je autsajder, ali...

Serijal "Put do Pariza" u posljednjem nastavku se bavi učinkom crno-bijelih na 20 evropskih utakmica ove sezone.

 F4: Partizan je autsajder, ali... Izvor: MONDO

Partizan je na zvaničnom sajtu Evrolige predstavljen kao jedini tim koji je već pobjedio dva konkurenta za evropski tron (Olimpijakos i Barselonu), a uz to eliminisao Panatinaikos i Makabi - osvajače četiri od posljednjih šest kontinentalnih titula.

Bez obzira na to, prvak Srbije će u Pariz otputovati kao autsajder, pošto je posljednju, ujedno i prvu evrokrunu stavio na glavu daleke 1992, a među četiri najbolja se nije našao od 1998. godine.

Iskustvo igranja na Fajnal foru ima samo Dušan Kecman, jedini član šampionske ekipe Panatinaikosa koji još može da odbrani naslov iz Berlina 2009!

Kao najiskusniji pojedinac u Partizanu apostrofiran je trener Duško Vujošević, ne samo zato što je bio učesnik prvog Fajnal fora u istoriji Kupa evropskih šampiona, u belgijskom Ganu 1988. godine.

Za Vujoševića se kaže da je "uspio da uklopi veterane sa dolazećim snagama i učinio da tim pruža partije na gornjoj granici svog potencijala, a možda i iznad nje".

Kao veliki Vujoševićev kvalitet apostrofirano je "čitanje igre", a kao jedan od glavnih aduta - raznovrsnost ekipe. Strateg crno-bijelih može da na parket pošalje ekstremno visoku petorku, sa Veselim na "trojci" i Vranešom na poziciji centra, ali i dinamičniju postavu u kojoj bekovske pozicije pokrivaju Mekejleb i Rašić.

Sajt Evrolige podseća da Partizan svake godine "niotkuda" dovodi igrače i odmah ih pretvara u ključne protagoniste. Ove sezone je to Aleksandar Marić, koji je "od rezerve u osrednjem klubu španske lige postao jedan od najtraženijih visokih igrača Evrope".

"Očekujte od Vujoševića još taktičkih iznenađenja, koja će navijačima Partizana omogućiti da nastave da sanjaju, na savršenom mjestu za to - u Parizu", stoji na kraju analize.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC