• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SL: Pobjeda renovirane Zvezde, Partizan lako

Zvezda pobijedila FMP, Bjelica i Radivojević nosili ekipu. Autogrami košarkaša Partizana za pomoćne trenere Tamiša.

 SL: Pobjeda renovirane Zvezde, Partizan lako Izvor: MONDO

Crvena zvezda je krenula u Superligu Srbije sa bitno izmijenjenim timom i krenulo joj je odlično.

U prvom meču Superlige Srbije, Zvezda je u Železniku pobijedila FMP 75:64 (34:41), iako je igrala bez Vladimira Štimca, ali u posljednjoj četvrtini i bez Borisa Bakića koji se povrijedio.

Junaci trijumfa Zvezde nad takođe renoviranim timom FMP-a bili su Nemanja Bjelica (23 poena) i Vuk Radivojević koji je dao ključne poene u posljednjoj četvrtini.

FMP i Zvezda su igrali u talasima. Crveno-bijeli su bolje počeli i u prvoj četvrtini imali 25:15, ali je FMP odlično odigrao u drugoj dionici i serijom od 13-2 potpuno preokrenuo rezultat i poveo 29:27.

Mladen Jeremić je sa 12 poena bio glavni motor ekipe iz Železnika u prvom poluvremenu, ali su njegovi koševi nedostajali u nastavku. U prvom poluvremenu solidan u FMP-u je bio i Bugarin Filip Videnov, koji je prvi put igrao protiv svojih dojučerašnjih saigrača.

FMP je početkom drugog dijela poveo +11 (46:35), ali je Zvezda uzvratila serijom 8-0 i ponovo se vratila u meč. U finišu treće četvrtine peh za Zvezdu - povrijedio se Boris Bakić, koji je je odnijet u svlačionicu.

"Bakić je teško povrijedio koljeno. Nisam ljekar i ne mogu da prognoziram, ali za njega je sezona najvjerovatnije završena", rekao je poslije meča trener Zvezde Aleksandar Trifunović.

Do sredine posljednjeg dijela igre ekipe su bile u egalu, a onda je kapiten crveno-bijelih Vuk Radivojević preuzeo odgovornost i dva napada završio sa poenima i jednim slobodnim bacanjem. To je ulilo samopouzdanje ekipi Zvezde, pogađali su i Oliver Stević i mladi Stefan Stojačić i crveno-bijeli odlaze na visokih i nedostižnih +13 - 73:60.

Bjelica je postigao 23 poena, Radivojević 17 (pet asistencija), Stević 10. U FMP-u Jeremić i Miroslav Raduljica po 17, Filip Videnov 8.

"Čestitam mojim igračima što su tokom čitave utakmice uspjeli da zadrže koncentraciju i timskom igrom dođu do pobjede. Bili smo koncentrisani samo na igru, izdigli su se iznad pisanja medija", rekao je Trifunović na konferenciji za novinare u Železniku.

Trener FMP Železnika Boško Đokić rekao je da je Zvezda zasluženo pobijedila i dodao da je njegov tim izgubio zbog loše igre u drugom poluvremenu.

"Zvezda je zasluženo pobijedila, a mi smo u drugom poluvremenu izgubili utakmicu. Preuzimanja u napadu smo u prvom poluvremenu uspješno rješavali 'trojkama', ali u drugom smo imali šut 1/14. Pred kraj smo primili nepotrebne poene", rekao je Đokić.

"Nismo imali dovoljno raspoloženih igrača, pored (Miroslava) Raduljice i (Mladena) Jeremića tražili smo trećeg, ali nije išlo. Takođe, nismo uspjeli da zaustavimo (Nemanju) Bjelicu. Znao sam da će biti teško uklopiti nove igrače u tim, ali ne ovoliko. Moramo da 'podignemo' ekipu, Superliga će biti izjednačena", dodao je on.

Partizan je, pred oko 2.500 gledalaca, rutinski i očekivano deklasirao Tamiš, a kuriozitet meča je da su pomoćni treneri gostiju od košarkaša Partizana tražili autograme u pauzi meča, rekli su očevici za MONDO.

Trener crno-bijelih Duško Vujošević dao je priliku svim igračima (svi se upisali u strijelce), a najefikasniji je bio Aleks Marić sa 16 poena.

Hemofarm je bez ikakvih problema savladao čačanski Borac 80:67, a meč je odlučen već u prvoj četvrtini kada su Vrščani napravili razliku od +18. Bilo je i 30-ak razlike za Vrščane, koji su se do kraja meča opustili, pa su Čačani, kako-tako, spasili čast. Filip Vukosavljević sa 17 i Aleksej Nešović sa 15 bili su najefikasniji igrači Borca i utakmice, a Milan Mačvan je bio najbolji strijelac kod Hemofarma - 14 poena.

Neizvjesnije je bilo u Kragujevcu ali samo u prvom poluvremenu. Radnički je pobijedio Metalac 82:68, a ključni period dogodio se u finišu prvog poluvremena kada su se Kragujevčani "odlijepili" i prednost održavali do kraja meča.

Mladen Pantić je predvodio strijelce u Radničkom sa 18 poena, Milosavljević je ubacio 17, a Vukašin Aleksić 14.

Metalac se značajno pojačao pred start Superlige, ali moraće da prođe još neko vrijeme da se novajlije - Bojan Bakić, Jovan Teodosić, Mile Ilić i Crnogorac Ivan Maraš - uklope u tim. Maraš je pokazao da će biti veliko pojačanje - bio je najbolji u redovima Metalca sa 18 poena i sedam skokova. Bakić je dao 11, a Mile Ilić 6.

REZULTATI 1. KOLA:

FMP - Crvena zvezda 64:75 (16:25, 25:9, 11:21, 12:20)
Hemofarm - Borac 80:67 (30:12, 23:13, 18:19, 9:23)
Radnički - Metalac 82:68 (23:22, 22:12, 22:22, 15:12)
Partizan - Tamiš 93:52 (26:21, 16:12, 23:6, 28:13)

PAROVI 2. KOLA:

utorak:

Partizan - Radnički (18h)

srijeda:

Tamiš - Crvena zvezda (18.30h)
Borac - FMP (19h)
Metalac - Hemofarm (19.30)

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC