• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bertomeu: Partizan kao primjer svima

"Partizan je unio svjež vazduh u Fajnal-for i Evroligu", istakao prvi čovjek Evrolige Đordi Bertomeu prilikom posjete Parizu.

 Bertomeu: Partizan kao primjer svima Izvor: MONDO

Partizan je uspio da se poslije 12 godina plasira na Fajnal-for.

Uspjeh crno-bijelih predstavlja jedno od najvećih iznenađenja posljednjih godina u elitnom takmičenju, a nove pohvale za tim Duška Vujoševića stigle su od prvog čovjeka Evrolige Žordija Bartomeua. Napomenuto je da se Vujošević sa Partizanom vratio na Fajnal-for poslije 22 godine.

Crno-bijeli su, sa Vujoševićem na čelu, bili učesnici prvog Fajnal-fora u istoriji evropske košarke, u Ganu 1988. godine.

Bertomeu je u društvu predsjednika Košarkaške federacije Francuske Ivana Maininija, obišao parisku dvoranu "Bersi", u kojoj će se Partizan, Olimpijakos, CSKA i Barselona od 7. do 9. maja boriti za titulu prvaka Evrope.

"U Parizu ćemo imati očekivano polufinale između Barselone i CSKA, i jedno neočekivano u kojem će igrati Partizan i Olimpijakos, rekao je direktor Evrolige.

Bartomeu je istakao da je Partizan pravo osvježenje za Fajnal-for i Evroligu.

"Partizan je unio svjež vazduh u Fajnal-for i Evroligu, nastavljajući sjajnu tradiciju afirmacije odličnih igrača i u isto vrijeme ostvarujući sjajne rezultate. Partizanov stil rada je odličan pokazatelj svima ostalima kako treba da se gradi politika jednog sportskog kolektiva", prenose "Novosti" izjavu čelnika Evrolige.

Na završnicama Evrolige, od 2000, kada su se profesionalne nacionalne lige "otcijepile" od FIBA Evropa i preuzele organizaciju najkvalitetnijeg klupskog takmičenja, samo šest zemalja (Španija, Italija, Grčka, Izrael, Rusije, Srbija) mogu da se pohvale da su imale predstavnike na fajnal-foru. Inače, tek 12 timova uspjevalo je u istom periodu da se domogne fajnal- fora: Panatinaikos, Virtus Bolonja, Beneton, Makabi, Barselona, Montepaski, CSKA, Fortitudo, Taukeramika, Unikaha, Olimpijakos i Partizan.

Pariz će četvrti put biti domaćin Fajnal-fora, ali prvi put pod "kapom" ULEB Evrolige. Pariska prijestonica posrećila se splitskom POP 84 1991. u Kupu evropskih šampiona, zatim Panatinaikosu koji je 1996. stigao do prve evropske titule i Makabiju koji je 2001. osvojio FIBA Suproligu, pišu "Novosti".

Francuski gradovi su čak pet puta bili domaćini finala Kupa evropskih šampiona: 1968. Lion (pobednik Real), 1974. Nant (Real), 1979. Grenobl (Bosna), 1981. Strazbur (Makabi) i 1983. Grenobl (Kantu).

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC