• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Grobari mogu u Zagreb, ali u privatnoj režiji

"Pravilnikom lige zabranjeno je klubovima da sa sobom vode navijače, bez obzira o kom dijelu prvenstva se radi", kaže direktor NLB lige Josip Bilić.

 Grobari mogu u Zagreb, ali u privatnoj režiji Izvor: MONDO

U NLB ligi i dalje je na snazi pravilnik koji zabranjuje klubovima da sa sobom organizovano vode navijače na gostujuće terene, bez obzira na to o kom dijelu sezone je riječ: ligaškom ili Fajnal-foru.

Kako se bliži Fajnal-for NLB lige u Zagrebu, od 23. do 25. aprila, tako ponovo aktuelno postaje pitanje eventualnog dolaska navijača Partizana u hrvatsku prijestonicu.

Direktor NLB lige Josip Bilić ponovio je za "Blic" da pravilnik zabranjuje organizaciju putovanja, ali...

"Pravilnikom lige zabranjeno je klubovima da sa sobom vode navijače, bez obzira o kom dijelu prvenstva se radi. Da li će neko u privatnoj režiji otputovati na završni turnir, ne znam, ali znam da su svi koji kupe ulaznice dobro došli", rekao je Bilić, koji vjeruje da niko nema razloga da brine za bezbjednost.

"Mislim da ne postoji nijedan razlog zbog koga bi bilo ko trebalo da brine za svoju bezbjednost. Hemofarm i Partizan su već toliko puta gostovali u Hrvatskoj i nikada nije bila ugrožena njihova bezbjednost. Nisu čak ni tražili neke posebne mjere jer znaju da je organizacija uvek bila na visokom nivou", rekao je Bilić.

Partizan na Fajnal-for NLB lige putuje kao trostruki uzastopni šampion regionalnog takmičenja, ali i kao jedini tim sa prostora bivše Jugoslavije koji je učestvovao na Fajnal-foru Evrolige, od 1991. godine, do danas. I to ne jednom, nego tri puta (1992, 1998, 2010).

"Fantastični uspjesi Partizana u Evroligi doprinose popularizaciji ovog sporta, ali i naše lige. Očekujemo da od 23. do 25. aprila tribine budu maksimalno ispunjene, što će doprinijeti stvaranju istinskog spektakla", dodao je Bilić.

Na ovu temu, "Blic" je prenio i izjavu jednog od navijača Partizana.

"Iako se više bavimo organizacijom puta u Pariz, Zagreb je za nas uvijek bio izazov. Neću reći da sigurno dolazimo, ali ću ponoviti da kada su Grobari u pitanju – sve je moguće! Spremni smo za sve, pa i za policiju, koja nas pod lupom posmatra gdje god da se nađemo u Evropi", kaže neimenovani fan crno-bijelih.

U polufinalnim mečevima F4, u petak, 23. aprila, sastaće se Partizan - Hemofarm (17.15) i Cibona - Olimpija (20.15). Finale je u nedjelju, 25. aprila.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC