• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Igokei derbi protiv Bosne

Košarkaši aleksandrovačke Igokee savladali su Bosnu u petom kolu "Lige 6" BiH. Široki bolji od Zrinjskog u Mostaru.

 Igokei derbi protiv Bosne Izvor: MONDO

Igokea je u dinamičnom meču savladala Bosnu 81:71 (23:26,16:14, 21:17, 21:14). Obe ekipa su se tokom tri četvrtine smjenjivale u vođstvu, a domaći tim je odlučujuću prednost stekao početkom poslednje dionice. Tada je Igokea napravila seriju 7:0 i otišla na plus 10 (67:57) i prednost je sačuvala do kraja meča. U pobjedničkom timu četiri igrača sa dvocifrenim učinkom. Najefikasniji je bio Mesi sa 14, Đikanović je postigao 13, Zujović 11, a Blanšard 10.

"U samu utakmicu ušli smo sa mnogo respekta prema ekipi Bosne. Pikenrol igra predstavljala nam je najveći problem, pogotovo u prvoj četvrtini, u kojoj smo primili 26 koševa. Najvažnije je da smo brzo uočili gdje griješimo i to smo uspjeli da popravimo. U nastavku meča odbranu smo digli na viši nivo i gostima nismo dopuštali mnogo lakih poena. Igrali smo bolje tokom druge četvrtine, ali je ipak u finišu došlo do opuštanja. U posljednjih četrdesetak sekundi izgubili smo dvije lopte i primili pet koševa", rekao je Dragan Bajić, pomoćni trener Igokee, i dodao:

"Drugo poluvrijeme otvorili smo veoma dobro. Rezultatski jeste bilo napeto i neizvjesno, ali smo počeli da igramo mnogo agresivnije. Znali smo gdje su njihove slabosti i to smo iskoristili. Kako se utakmica bližila kraju, popuštala je koncentracija kod igrača Bosne i mi smo to znali da iskoristimo. Pobjednika je odlučio naš veći izbor igrača u rotaciji."

Kod Bosne izdvojio se tri Rakočević 15, Kojadinović i Šehović po 14 pofodaka.

"Mislim da smo u prvom poluvremenu propustili priliku da dođemo do povoljnijeg rezultata na kraju. U tom periodu bili smo mnogo bolji od Igokee, a na odmor smo otišli sa samo pola koša prednosti, umjesto sa desetak poena. Domaći su u trećem periodu pojačali odbranu, ali nismo pali. Naprotiv, imali smo nekoliko situacija u kojima smo se mogli odlijepiti i prelomiti utakmicu u našu korist. Nažalost, nismo uspjeli. Igokea je prva napravila seriju od tri vezana koša i trojkom Đerasimovića prelomila susret u svoju korist. Na kraju deset razlike nije realan rezultat, ali ima još dosta da se igra", rekao je Zlatko Jovanović, plejmejker Bosne.

KK Igokea

Butler 4, Janjušević 8, Bocka 8, Đurković 2, Đurica, Zujović 11, Komatina 2, Đikanović 13, Fekete, Đerasimović 9, Blanšard 10, Mesi 14
Trener : Karalić Drago

KK Bosna ASA BHT

Šehović 14, Sarajlija, Buza, Đurasović 8, Čamdžić, Bajić 4, Radonjić, Pašalić 7, Milošević 3, Kojadinović 14, Rakočević 15, Jovanović 6
Trener : Parežanin Dejan

Široki je nastvio sa sjanim partijama u Ligi BiH, te je zabilježio novu pobjedu. Ovaj put u gostima kod Zrinjskog 83:73. U nedelju igraju Sloboda i Čapljina. (MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC