• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kad Musa "odere jarca" (VIDEO)

Autor mondo.rs

Mladi igrač Cedevite obeležio meč protiv Mornara zabeleživši rekord u seniorskoj karijeri

 Džanan Musa Cedevita Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Cedevita je pobedila Mornar, i to ubedljivo (99:74), u Zagrebu u ABA ligi, a najveće zasluge za ukupno šesti trijumf u regionalnom takmičenju ove sezone idu Džananu Musi.

Rerezentativac BiH zabeležio je na tom meču rekord u seniorskoj karijeri - postigao je 35 poena (šut za dva 5/6, šut za tri 5/6, slobodna bacanja 10/11), a imao je i pet skokova, tri asistencije i tri ukradene lopte i to sve za 27 minuta provedenih na parketu. Meč je završio sa 46 indeksnih poena.

"To mi je rekord. Prethodno mi je 24 poena bilo najviše što sam postigao u dresu Cedevite, a u reprezentaciji sam imao pet, šest utakmica gde sam postigao preko 30 poena", rekao je Musa posle pobede.

Musa
Izvor: YouTube

On je naveo da je njegova sjajna partija plod odlične timske igre Cedevite.

"Ekipa je mnogo zaslužna za ovakvo moje izdanje, jer su me pronalazili u situacijama kada su mogli da dodaju i drugim igračima. Jednostavno su videli da sam raspoložen. Mislim da ne može jedan igrač da iznese ceo meč, već ekipa nosi igrača i to je uvek bilo tako", naveo je reprezentativac Bosne i Hercegovine.

Musa je dodao da se raduje što Cedevita sa dve vezane pobede odlazi na kraću pauzu, a da je on veoma srećan što u dobroj formi dočekuje početak kvalifikacija svoje reprezentacije za Mundobasket 2019.

"Jako sam uzbuđen zbog kvalifikacija. Igramo na početku sa dve dokazane reprezentacije na svetskom nivou – Rusije i Francuske. Biće vrlo zanimljivo kako ćemo odreagovati kao ekipa, koja će imati na raspolaganju pet igrača koji nisu bili tu tokom pretkvalifikacija. Biće veoma zanimljivo kako ćemo se nositi sa Duškom Vujoševićem i svim tim pritiskom. Jedva čekam", poručio je Musa, koji je od trenera Cedevite več dobio saglasnost da otuputuje u Sarajevo i propusti večerašnji duel u hrvatskoj ligi protiv Jazina.

Bosna i Hercegovina dočekuju Rusiju u petak u Sarajevu u prvom meču kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2019, a tri dana kasnije gostuju Francuskoj u drugoj rundi.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC