• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đorđević: Ljubomoran sam na crno-bijele

Kreator najvećeg uspjeha srpske klupske košarke u šali kaže da je ljubomoran na današnju generaciju Partizana zbog podrške navijača.

 Đorđević: Ljubomoran sam na crno-bijele Izvor: MONDO

Do kraja finala ostalo je osam sekundi... Loptu je uzeo Aleksandar Đorđević, preletio teren istnbulske hale "Abdi Ipekči", stigao do linije za tri poena, a kada je na semaforu pisalo da će se sirena oglasiti za tri sekunde, naskočio je i ciljao preko Đofreze...

Sale je pogodio! Partizan je pob9iedio Huventud 71:70 u finalu Fajnal-fora u postao šampion Evrope.

Od tada je prošlo 18 godina, preciznije, jubilej će biti obilježen u petak, 16. aprila.

"Ta titula je vezana za tim za koji sam navijao kao klinac, a za koji i danas navijam i predstavljala je san koji se ostvario", tvrdi Đorđević.

On je u finalu ubacio 23 poena, dva manje od Predraga Danilovića. Nezaustavljivi crno-bijeli tandem je dva dana ranije, u polufinalu u pobjedi nad Filipsom (82:75), dao 43 poena (Danilović 22, Đorđević 21).

Uspjeh Partizana dobija na težini kada se zna da su sedam utakmica u grupi kao domaćini igrali u Fuenlabradi, a samo su četvrtfinalni duel sa Knorom odigrali u Beogradu.

"Imao sam sreću da se meni to desi u čudnom momentu za tadašnju Jugoslaviju, srpski basket i Partizan, s obzirom da tokom cijele godine nijednu utakmicu nismo igrali pred našim navijačima. Stalno ponavljam u šali - ljubomoran sam na današnju generaciju koja igra u sjajnoj atmosferi i ima navijače sa kojima može da dođe do takve titule".


Nedavno je Đorđević izjavio da tim Duška Vujoševića na Fajnal-foru u Parizu može da ponovi uspjeh njegove generacije.

"Mislim da je plasman na Fajnal-for za kruna velikog rada. Međutim, u svlačionici poslije utakmice sa Makabijem sam vidio da tu nije bilo mnogo slavlja. Svi su bili nasmijani, srećni, zadovoljni, ali nije bilo šampanjca i skakanja. To je dobar, za mene fenomenalan znak. Očigledno je da žele još nešto i spremaju 'bombicu' za Olimpijakos".

Nekadašnji reprezentativac je ponovio duhovitu izjavu da Partizanu odgovara da igra protiv crveno-bijelih, (boje Olimpijakosa), jer je iz duela sa njima (misleći na gradskog rivala Crvenu zvezdu) mnogo više puta izlazio kao pobjednik nego kao poražen.

"S obzirom na to da igramo protiv Olimpijakosa u polufinalu završnog turnira Evrolige hrabro sam prognozirao da znam pobjednika, odnosno da mislim da će to biti Partizan bez obzira na kvalitet protivnika".

Iskustvo sa terena navelo ga je da podsjeti na činjenicu da je pritisak na mečevima takvog značaja veliki, najveći u ekipama koje su uložile najviše novca.

"Tu prije svega mislim na Olimpijakos i Barselonu. Što se tiče igrača CSKA, oni već imaju veliko iskustvo u važnim utakmicama i ove godine nisu izraziti favorit, pa će imati malo manji pritisak od rivala. Partizan tu treba da traži šansu i u klubu to dobro znaju".

Za košarkaše Partizana tvrdi da igraju "izuzetno disciplinovano, hrabro i snažno".

"Odbrana osvaja titule, a crno-bijeli trenutno imaju možda najbolju odbranu u Evropi. Nemam veliku poruku, osim da samo igraju svoju igru, budu hrabri i svjesni da ukoliko naprave bilo kakav rezultat veći od ovoga učiniće fenomenalnom ionako izuzetno uspješnu sezonu. Prema tome, samo naprijed u nove pobjede", poručio je Aleksandar Đorđević.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC