• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SL: Mačvan srušio Partizan

Hemofarm pobijedio Partizan sa 74:72 posle tri poraza ove sezone od crno-bijelih. Milan Mačvan ubjedljivo najbolji igrač derbija u Vršcu.

 SL: Mačvan srušio Partizan Izvor: MONDO

Poslije tri odigrana kola Super lige za košarkaše, samo je Hemofarm bez poraza. Vrščani su konačno, u četvrtoj utakmici ove sezone, pobijedili Partizan rezultatom 74:72 (19:11, 16:20, 15:23, 24:18)

I ovaj duel najboljih srpskih ekipa riješen je u posljednjim sekundama...

Čovjek odluke u dobro ispunjoenom "Milenijumu" bio je Milan Mačvan. Košarkaš Hemofarma bio je najefikasniji igrač meča sa 23 poena, od čega čak devet u finišu. Ključne koševe postigao je sa linije slobodnih bacanja, odakle je bio nepogrešiv kada se odlučivao pobjednik.

Crno-bijeli su osam sekundi prije kraja stigli do izjednačenja - 72:72, i to tako što je Aleksandar Rašić, poslije promašenog drugog slobodnog bacanja Lestera Boa Mekejleba, uhvatio loptu i poentirao.

Nakon brzog prekršaja crno-bijelih, Mačvanu ruka nije zadrhtala sa penala, a poslije tajm-auta, u preostalih šest sekundi Partizan je loše organizovao napad. Pokušao je Pater Božić, ali kapiten Partizan, za razliku od prethodne dve utakmice protiv istog rivala, ne računajući Kup, ovaj put nije uspio trojkom u posljednjim sekundama da riješi meč.

Hemofarm je konačno pobijedio Partizan ove sezone...

"Farmaceuti" su dugo vodili, imali prednost i preko deset poena, ali se aktuelni šampion vratio u igru pred kraj treće četvrtine. Partizan je poslije dve vezane trojke Boa Mekejleba i Dušana Kecmana poveo poslije duže vremena sa 55:52.

Kada je tim Duška Vujoševića, oslabljen neigranjem Slavka Vraneša zbog povrede, početkom posljednje četvrtine stekao plus sedam, činilo se da je meč odlučen. Ali, tako nisu mislili domaći igrači...

Hemofarm je brzo izjednačio, a rezultatska klackalica potrajala je do samog kraja.

Mačvan je imao 11 skokova i najbolji indeksni učinak od svih igrača u prva tri kola - 37. Istakli su se i Bojan Krstović i Erik Kajl Hil sa po 13 poena, odnosno Stefan Marković sa 12 i sedam asistencija.

Mekejleb je sa 20 poena bio najefikasniji u Partizanu, Aleksandar Rašić je ubacio 17, a Aleks Marić još 13 poena.

Ove dve ekipe sastaće se i u petak u polufinalu završnog turnira NLB lige u Zagrebu.

Hemofarm: Anđušić 0, Hil 13, Marković 12, Obrenović 0, Krstović 13, Šutalo 0, Mačvan 23, Katić 1, Borisov 5, Marjanović 4, Petrović 0, Jagodnik 3.

Partizan: Roberts 5, Sinovec 0, Mekejleb 20, Kecman 7, Milošević 0, Rašić 17, Mitrović 0, Božić 2, Marić 13, Balaban 0, Veseli 8, Đekić 0.

Ostale rezultate trećeg kola Super lige pogledajte OVDJE.

(MONDO - foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC