• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NBA: Favoriti sigurni, Karmelo punio

Uzbuđenja na startu plej-ofa NBA Lige. Karmelo Entoni "trpao", Kevin garnet "laktao", Šekil O'Nil kao mladić.

 NBA: Favoriti sigurni, Karmelo punio Izvor: MONDO

U noći između subote i nedjelje počeo je plej-of u NBA ligi, a pobjede u prvim mečevima prve runde ostvarili su Klivlend, Boston, Atlanta i Denver.

Na startu razigravanja nijedna ekipa nije uspjela da napravi brejk. Šampion Istoka Klivlend je slavio protiv Čikaga sa 96:83, Boston je bio bolji od Majamija 85:76, Atlanta od Milvokija 102:92, dok je Denver savladao Jutu sa 126:113 uz fenomenalan nastup Karmela Entonija koji je meč završio sa ličnim plej-of rekordom od 42 poena.

Klivlend nije ostavio nikakvu nadu Čikagu u prvom meču plej-ofa. Odmorni i orni za igru "konjanici" su, predvođeni Lebronom Džejmsom (24 poena) i Šekilom O'Nilom, koji kao da doživljava drugu mladost, bez većih problema savladali Čikago.

O'Nil je za 24 minuta postigao 12 poena, imao pet skokova, četiri asistencije i tri blokade.

Atlanta je zabilježila 14. uzastopnu pobjedu na svom parketu protiv Milvokija (102:92). Odlično je Atlanta otvorila utakmicu, već u prvoj četvrtini imala 20 razlike, a na poluvremenu +22 - 64:40. Džo Džonson je ubacio 22 poena i imao sedam skokova, a Džoš Smit je imao dabl-dabl učinak (12, poena i 10 skokova).

I Boston je iskoristio prednost domaćeg parketa protiv Majamija (85:76), ali je meč obilježio incident, tačnije obračun Kevina Garneta i Kventina Ričardsona.

Samo 40 sekundi prije kraja meča Garnet je udario u bradu Kventina Ričardsona i dobio je dve tehničke greške, a mogao bi i da ne igra na sljedećem meču plej-ofa.

Garnet se branio da je bio zabrinut za saigrača Pola Pirsa koji je pao pred klupom Majamija. "Vidio sam da je povrijeđen i htieo sam samo da mu obezbijedim prostor da diše", bila je odbrana Garneta.

Što se tiče meča, Boston je sjajnom odbranom u drugom poluvremenu došao do prvog trijumfa u razigravanju. Majami je u drugom delu postigao samo 32 poena, a imao je čak 22 izgubljene lopte.

Najefikasniji u pobedi Bostona bio je Pol Pirs sa 16 poena, Garnet je dodao 15, a Toni Alen 14. U ekipi Mjamija je ponovo najbolji bio Dvejn Vejd sa 26 poena, osam skokova i šest asistencija.

Odigran je i prvi meč u Zapadnoj konferenciji. Denver je dobio Jutu 125:113, a centralna figura meča bio je Karmelo Entoni, koji je odigrao utakmicu života.

Ubacio je čak 42 poena, što je za poen više od njegovog dosadašnjeg rekorda u plej-ofu koji je postavio prošle godine u utakmici protiv Dalasa.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC