• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SL: Partizan spreman za Zagreb

Partizan pobijedio FMP sa 79:67 (17:12, 21:12, 28:18, 13:17) u prvoj utakmici 4. kola Super lige Srbije. Bez bacanja sezonskih karata u Pioniru.

 SL: Partizan spreman za Zagreb Izvor: MONDO

Partizan se pobjedom protiv FMP rezultatom 79:67 oporavio od poraza u Vršcu i u dobrom raspoloženju putuje u Zagreb na završnicu regionalnog takmičenja, gdje će u petak ponovo odmjeriti snage sa Hemofarmom.

FMP je bio ravnopravan protivnik do početka treće četvrtine, kada su "crno-bijeli" prelomili utakmicu, rešivši taj deo igre sa 28:18.

Da Duško Vujošević, ipak, ljut napusti parket, potrudili su se "klinci" Partizana, koji su od "plus 23" za samo par minuta dozvolili da protivnik na kraju bude poražen pristojnom razlikom.

Trener srpskog šampiona trudio se da što više odmara igrače i sačuva ih od eventualnih povreda pred finalni turnir NLB lige i Fajnal-for u Parizu.

Međutim, ni to nije bilo dovoljno, ali na sreću, naizgled opasni padovi Aleksandra Marića i Lorensa Robertsa završeni su bez težih povreda.

Meč u Pioniru gledalo je oko 2000 gledalaca i nije bilo, kao što su pojedini mediji najavili, bacanja sezonskih ulaznica na parket od strane navijača crno-bijelih, koji su u toku dana demantovali tu informaciju.

Najvatreniji navijači Partizana nisu ni bili u dvorani.

Domaćin je gubio samo na početku...

FMP je poveo sa 6:4, ali je vrlo brzo uslijedila serija crno-bijelih. Predvođeni Lesterom Bo Mekejlebom Partizan postiže 13 uzastopnih poena i stiče prvo osjetnije vođstvo - 17:6.

Seriju domaćina prekinuo je Mladen Jeremić pogocima sa linije slobodnih bacanja, a "panteri" su do kraja prve dionice, mini serijom od 6:0, uspjeli da priđu crno-bijelima na "minus pet" - 17:12.

Interesantno da je FMP u prvoj četvrtini samo jednom poentirao iz igre.

Tek u 14. minutu Branku Laziću, jedinom u FMP koji se upisao, a da to nije bilo sa linije penala, priključio se Filip Videnov, koji je na trojku Jana Veselog odgovorio istom mjerom.

Malo po malo, gosti su sve boljim šutom iz daljine (trojke Videnova i Raduljice) stigli crno-bijele, pa je četiri minuta prije kraja poluvremena rezultat ponovo bio izjednačen - 28:28.

Partizan nije dozvolio preokret. Uslijedila je nova serija od 7:0 i vođstvo na poluvremenu od 38:32.

Roberts je već poslije prvog dela imao "dabl-dabl" učinak (11 poena i 10 skokova).



Partizan je u trećoj četvrtini potpuno slomio otpor tima Boška Đokića. Lako je održavao prednost od desetak poena, da bi do kraja tog perioda završio sa maksimalnih do tada "plus 16".

U posljednjoj četvrtini izgledalo je da će FMP doživjeti pravi debakl. Prednost crno-bijelih se lagano uvećavala sve do 76:53, kada "valjak" potpuno staje, a gosti uspjevaju da izbjegnu katastrofu.

Publika je imala priliku da vidi nekoliko fenomenalnih poteza na obje strane.

U Partizanu su se itakli Amerikanaci - prodor i zakucavanje Mekejleba i blokada Lorensa Robertsa, koji je sa dve ruke spriječio Predraga Samardžijskog da poentira, dok je na na drugoj strani NBA potencijal još jednom pokazao Miroslav Raduljica. Centar FMP je u stilu beka, odnosno plejmejkera zabilježio dodavanje iza leđa i uspješan pokušaj za tri poena.

Partizan je imao čak petoricu košarkaša sa dvocifrenim učinkom. Najkorisniji bio je Roberts sa indeksom 21, ali se u drugom dijelu nije upisao. Marić je zabilježio 16, Mekejleb 14, Rašić 13 poena.

Miroslav Raduljica bio je najefikasbiji igrač meča sa 21 poenom, ali samo jednim skokom. Filip Videnom meč je okončao sa 14 poena.

U timu Partizana ponovo nije bilo povrijeđenog Slavka Vraneša.

PARTIZAN: Roberts 11, Sinovec 1, Mekejleb 14, Kecman 4, Milošević, Rašić 13, Balaban, Mitrović 4, Božić 3, Marić 16, Veseli 3, Đekić 10.

FMP: Čović 2, Stefanović 3, Zeković, Lazić 7, Radetić 3, Dimić, Raduljica 21, Vudvord 5, Musli, Jeremić 8, Samardžijski 4, Videnov 14.

RADNIČKI ZAUSTAVIO HEMOFARM

Za razliku od Partizana, Hemofarm nije imao dobru uvertiru za Zagreb. Vrščani su u Kragujevcu doživeli prvi poraz ove sezone u Super ligi. Radnički je bio bolji sa 75:64 (29:13, 21:20, 14:11, 11:20)

Meč je praktično riješen već poslije prve čtvrtine kada je domaćin poveo sa 29:13. Izabranici Miroslava Nikolića su i naredne dve dionice dobili tako da su posljednjih deset minuta dočekali sa "plus 20".

"Farmaceuti" su tek u posljednjoj četvrtini pokazali kvalitet, koji je u prošlom kolu srušio Partizan, ali to nije bilo dovoljno za preokret, tek za pristojnih 75:64.

Vukašin Aleksić pružio je još jednu sjajnu partiju sa 21 poenom, a vrlo dobro ga je pratio i najkorisniji igrač meča Marko Čakarević (17 poena i 10 skokova).

U timu Željka Lukajića raspoložen je bio Bojan Krstović sa 16 poena.

Interesantno da je utakmicu u dvorani Jezero gledalo više publike nego u Pioniru. Ukupno 2.500.

Rezultati i Parovi 4. kola:

Utorak:

BEOGRAD: Partizan - FMP 79:67 (17:12, 21:12, 28:18, 13:17)

KRAGUJEVAC: Radnički - Hemofarm 75:64 (29:13, 21:20, 14:11, 11:20)

Srijeda:

PANČEVO: Tamiš - Borac 18.30
VALJEVO: Metalac - Crvena zvezda 19.30

TABELA: Partizan 3-1, Radnički 3-1, Hemofarm 3-1, Crvena zvezda /-1/ 2-1, FMP 2-2, Tamiš /-1/ 1-2, Borac /-1/ 0-3, Metalac /-1/ 0-3.

(MONDO - foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC