• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Posle 14 sezona i 8 NBA timova, opet je u Pioniru

Autor mondo.rs

Dvostruki osvajač šampionskog NBA prstena vraća se ovog četvrtka u Beograd sa Žalgirisom. Poslednji put ovde je nastupao početkom veka.

U najavi utakmice protiv Žalgirisa (petak, 19 časova), trener Crvene zvezde mts Dušan Alimpijević nekoliko je puta istakao da je poslednje pojačanje donelo veliki kvalitet litvanskom timu.

Mnogima je "ispod radara" promakla selidba NBA veterana Bena Udriha u ekipu Šarunasa Jasikevičijusa. Slovenački veteran vratio se u evropsku košarku posle 13 i po godina i čak 831 odigrane NBA utakmice.

Nekadašnji igrač Olimpije poslednji put je igrao na ovdašnjim terenima 2003, kada je nosio dres Makabija. Karijera ga je potom vodila ka Saratovu i Armaniju, pa ka Americi, u kojoj je igrao za San Antonio, Sakramento, Milvoki, Orlando, Njujork, Memfis, Majami i Detroit, sa kojim se rastao u oktobru 2017, uoči početka aktuelne NBA sezone.

Udrih (35) debitovaće u dresu Žalgirisa baš protiv Zvezde, a u razgovoru za klupsku televiziju rekao je da je pred njim period navikavanja na ekipu i saigrače, među kojima je i srpski internacionalac Vasilije Micić.

"Za sada sam imao samo jedan zajednički trening sa celom ekipom. Još se navikavam na sistem, učim akcije. Svi u timu mi pomažu i prijateljski su me dočekali. Zabavno je biti deo Žalgirisa i radujem se tome što ću nositi njegov dres", rekao je Slovenac.

Beno Udrih u dresu Makabija, 2003. godina
Izvor: MN PRESS



Na dresu će nositi "devetku".

"Dok sam odrastao u Evropi uvek sam nosio taj broj, jer nosi određeni značaj mojoj porodici. Toliko utakmica su odigrali moj otac i moj brat".

Na pitanje o utakmici protiv Zvezde, Udrih kaže da mu je i dalje zadatak "broj jedan" da se što brže adaptira.

"Na meni je da razumem sistem i da sačekam trenutak u kojem će treneru zatrebati moje usluge da pobedimo. Zbog toga sam došao u Kaunas, da pomognem svojim iskustvom", rekao je Udrih.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC