• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vujošević: Ovo je Zagreb, nije Pariz

Prvog finalistu NLB lige 2009/10 daće okršaj Partizana i Hemofarma (petak, 17.15), njihov peti u aktuelnoj sezoni.

 Vujošević: Ovo je Zagreb, nije Pariz Izvor: MONDO

Crno-bijeli su "tjesno" dobili oba meča u regularnom dijelu takmičenja, kao i polufinale Kupa Radivoja Koraća, a Vrščani konačno zabilježili prvijenac u duelu Superlige Srbije, prošlog vikenda.

Trener branioca titule, Duško Vujošević, najavio je da će publika vidjeti njegov tim u najjačem i maksimalno motivisanom izdanju.

"Kada skakač neočekivano preskoči određenu visinu, ljestvica se uvek pomjera naviše. NLB liga je poslije španske jedna od najkvalitetnijih u Evropi, mi je maksimalno poštujemo i ništa što slijedi poslije ovog turnira neće nam odvući gram energije", aludirao je Vujošević na Fajnal for Evrolige, u Parizu od 7. do 9. maja.

Strateg crno-bijelih podsjetio je na nezaobilaznu ulogu Zagreba u stvaranju evropske košarkaške istorije.

"Radujem se svakom dolasku u Zagreb, jer je on u vrijeme kada je košarka bila čisti oblik moje sreće, bio jedan od centara u kojima se pisala istorija ovog sporta. Bez pretjerivanja mogu da kažem da bez Zagreba i Beograda istorija evropske košarke ne bi bila ovakva kakva jeste".

Vujošević je optimista i smatra da je Partizan "u nijansama gledano" kvalitetniji od Vrščana.

"Nadam se da ćemo tu prednost prenijeti sa papira na parket. Ali svaki tim koji je došao dovde, pokazao je veliki stepen majstorstva".

LUKAJIĆ: SAMI PROTIV SVIH


Trener Hemofarma Željko Lukajić jedan je od rijetkih koji su u borbama za trofeje sa Vujoševićem uspijevali da izađu kao pobjednici. Bilo je to 2005, kada je Fajnal for NLB lige održan u Pioniru...

"Drago mi je što smo i tim i ja opet u samoj završnici. Jednom smo imali čast i sreću da budemo pobjednici ovog takmičenja. Te godine smo bili prvi u ligi, ali smo trofej morali da osvojimo u Beogradu. I to pokazuje da svi imaju šansu", istakao je popularni Struja.

Lukajić se ponosi činjenicom da Hemofarm sve uspjehe postiže oslanjajući se samo na podršku matične kompanije, pošto nema "pomoć navijača, ni bilo koga sa strane".

"U društvu smo klubova sa velikom istorijom, koji svi igraju Evroligu, ali sigurno je da nećemo unaprijed odustati. U petak želimo jaku utakmicu, kakve smo već igrali sa Partizanom. Do pobjede se na Fajnal foru dolazi zahvaljujući jednoj lopti, pojedincu, ili zbog malo sportske sreće. Ja se nadam da će ona u petak biti na našoj strani".

Kapiteni ekipa, Petar Božić i Stefan Marković, istakli su da je NLB liga ove sezone bila "nikad ujednačenija", što potvrđuje činjenica da se do posljednjeg kola nisu znala dva učesnika Fajnal fora.

"Ko se bude bolje snašao - igraće finale", zaključio je plejmejker Hemofarma i reprezentacije Srbije.

(I.B. -MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC