• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Udar na šampiona!

Oklahoma savladala Lejkerse 101:96 i smanjila rezultat u seriji na 2-1. Čikago bolji od Klivlenda.

 Udar na šampiona! Izvor: MONDO

Oklahoma Siti prvi put bila je svjedok NBA plej-of meča u noći između četvrtka i petka, a navijači Tandera znali su da je šampion došao u njihov grad sa jednim groznim podatkom po protivničke timove.

Kada bi dobili prvi meč u plej-of seriji, Los Anđeles Lejkersi nikada nisu bili eliminisani u svojoj istoriji, a u Oklahomu su stigli sa 2:0 iz Stejpls Centra. Sve to, nije obeshrabrilo Kevina Duranta i ostale, koji su Tanderu hrabro donijeli prvu pobjedu u prvom plej-of domaćinstvu:

Oklahoma Siti Tander - Los Anđeles Lejkers 101:96, tako da je sada rezultat 1:2 u prvom kolu Zapada.

Formalno-pravno, Oklahoma ima plej-of iskustvo, pa i šampionsku titulu (1979), ako se u obzir uzme da je klub nastao na temeljima Sijetl Supersoniksa, ali su "sonični" igrali na drugom kraju SAD, pred potpuno drugim navijačima. U petak počela je da se piše nova istorija, a Durant nije želio da prva stranica bude odštampana u crnom.

Ubacio je 29 poena, uz 19 skokova i četiri asistencije, što je bilo dovoljno da se obore vlasnici 15 šampionskih titula.

Pomalo omalovažavan poslije 0:2 u Los Anđelesu, Durant je preuzeo brigu više na sebe u Ford Centru i preuzeo je defanzivne dužnosti protiv Kobija Brajanta. Uspio je da ga zadrži na 24 poena i osam asistencija.

Durant (21), najmlađi prvi strijelac NBA lige u istoriji, rekao je:

"Poeni su važan segment moje igre, ali mi se ne dopada što to baca sjenku na ostale stvari koje radim. Ako budem nastavio da igram snažno na obe strane terena, isplatiće mi se jednog dana. Trudio sam se da branim svoj koš, ali i da na drugoj strani tražim otvorene šuteve i to nas je pokretalo", dodao je Durant, kojeg je trener Lejkersa Fil Džekson pred početak serije peckao kako ga sudije miluju i šalju na liniju slobodnih bacanja svako malo.

Veliki Fil je zbog toga kažnjen sa 30.000 dolara.

Durant i Rasel Vestbruk postigli su 22, od posljednjih 23 poena za "grmljavinu" i bili kreatori serije od 10:2, kojom je Okla preuzela vođstvo gostiju i dobila meč. Brajant je pogodio za 96:98, svega 13,5 sekundi pre kraja, ali su potom Durant i Vestbruk dobro izvodili slobodna bacanja, dok su Lejkersi promašivali šuteve.

Kapiten reprezentacije Srbije, Nenad Krstić, kao starter u timu Tandera nije imao veče i za 16 minuta postigao je tri poena, uz četiri skoka i tri izgubljene lopte. Četvrti meč, takođe u Ford Centru, na programu je u noći između subote i nedelje.

To što ga je čuvao Lebron "King" Džejms, apsolutno nije imalo uticaja na igru sjajnog Derika Rouza u Junajted Centru. Uz povike navijača Čikago Bulsa "MVP, MVP", Rouz je srušio 31 poen u obruč najboljeg tima lige pred plej-of, Klivlenda.

Bilo je 108:106 za Čikago, tako da je sada 1:2 u seriji.

Kirk Hajnrih dodao je 27 na Rouzovih 31, što je bilo dovoljno da Bulsi i treći put ove sezone kao domaćini dobiju Klivlend i rasprše snove gostiju da bi mogli da ih "počiste" u prvoj rundi Istoka sa 4-0.

Na drugoj strani, sve osim senzacije je učinak Džejmsa od 39 poena, deset skokova i osam asistencija, ali nerijetko su i Kavsi gubili kada bi "King" imao tripl-dabl ili bio blizu njega.

Klivlendov Mo Vilijams pogodio je trojku, svega 3,8 sekundi prije kraja, za 107:106, poslije čega su gosti momentalno faulirali Luola Denga. On je na drugoj strani pogodio jedno slobodno bacanje, a bivši košarkaš Makabija Entoni Parker, dobio je priliku da reši susret.

Parker je uhvatio drugo, promašeno Dengovo slobodno bacanje, krenuo u trk ka obruču Bulsa, ali je njegov šut za tri poena, uz zvuk sirene, izašao napolje.



REZULTATI:

ISTOK

(8) Čikago - (1) Klivlend 108:106, rezultat u seriji je 1:2
/Rouz 31, 7 as - Džejms 39, 11 sk, 8 as/

(7) Šarlot - (2) Orlando (subota na nedelju), rezultat u seriji je 0:2

(6) Majami - Boston (petak na subotu), rezultat u seriji je 0:2

(5) Milvoki - (4) Atlanta (subota na nedelju), rezultat u seriji je 0:2

ZAPAD

(8) Oklahoma - (1) LA Lejkers 101:96, rezultat u seriji je 1:2
/Durant 29, 19 sk - Brajant 24, 8 as/

(6) Portland - (3) Finiks 89:108, rezultat u seriji je 1:2
/Oldridž 17 - Ričardson 42, 8 sk/

(5) Juta - (4) Denver (petak na subotu), rezultat u seriji je 1:1

(7) San Antonio - (2) Dalas (petak na subotu), rezultat u seriji je 1:1

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC