• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hemofarm će jurišati na Evroligu!

Učesnici NLB lige, Hemofarm i Budućnost, najesen će učestvovati u proširenim kvalifikacijama za elitno kontinentalno takmičenje.

 Hemofarm će jurišati na Evroligu! Izvor: MONDO

Informaciju o kojoj se dugo pričalo nezvanično, u petak je potvrdio predsjednik Jadranske košarkaške asocijacije i potpredsjednik Uleba Radovan Lorbek.

"Čestitke klubovima koji su se plasirali na Fajnal for NLB lige, a to su tri standardna učesnika Evrolige i klub iz Evrokupa, koji sljedeće sezone može u Evroligu kroz kvalifikacije", izjavio je Lorbek na prijemu koji je učesnicima završnog turnira priredio gradonačelnik Zagreba Milan Bandić.

Direktor Hemofarma Marko Ivanović rekao je da je klub iz Vršca tako nešto "sigurno zaslužio".

"Naredne sezone ćemo dobiti šansu da uradimo veliku stvar. Prvo za Hemofarm i njegovog sponzora, a onda i za srpsku košarku. Ovo što smo čuli od gospodina Lorbeka se zagovaralo duže vremena i ta odluka bi trebalo da bude usvojena na narednoj Skupštini Evrolige. Usvojen je kalendar sa više termina nego prošle godine, u kvalifikacijama će učestvovati 16 umjesto osam timova, a NLB ligi pripašće dva mjesta, što predstavlja veliki pomak".

Ivanović je podsjetio da je Hemofarmu jesenas nepravedno oduzeto pravo da nastupi u kvalifikacijama, iako je po ostvarenim rezultatima bio bliži tome od ukrajinskog Azovmaša i grčkog Arisa.

"Nadam se da sada ne postoji nijedan procenat mogućnosti da nam neko oduzme ono što smo izborili na terenu".

Logično, postavlja se pitanje sa kakvim će timom Vrščani krenuti u kvalifikacije, pošto u aktuelnom sastavu imaju nekoliko bitnih igrača kojima ističu ugovori, pre svih kapitena i reprezentativca Stefana Markovića.

"Ima igrača koji mogu da odu, ima onih koji će da dođu. Sigurno je da će nam biti potrebni igrači koji imaju kvalitet da daju brz rezultat. Ne bih o imenima, sačuvao bih mir pred utakmice Fajnal fora NLB lige. Imamo dobar, mlad tim, u kojem je broj stranaca sveden na minimum".

Ivanović je istakao da na osnovu pokazanog u ovoj sezoni, ima osnova da "svi vjeruju" u plasman Hemofarma među 24 ekipe u Evropi i da će Srbija imati dva predstavnika u Evroligi.

"Ne znam da li ćemo ostati u nepromijenjenom sastavu, ili ćemo na nekim pozicijama biti pojačani, ali smatram da ćemo sigurno napraviti dobar tim. Međutim, nijedan tim nije garancija za željeni rezultat", zaključio je prvi operativac "farmaceuta".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC