• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NLB: Partizan brani prsten

Prvu košarkašku utakmicu u najvećoj hrvatskoj dvorani odigrala su dva srpska tima, a pobjedio je - po običaju - Partizan.

 NLB: Partizan brani prsten Izvor: MONDO

Crno-bijeli će u nedjelju od 17.15 časova braniti titulu prvaka NLB lige, pošto su u prvom polufinalu završnog turnira bili bolji od Hemofarma - 72:67 (14:18, 26:16, 12:12, 20:21).

FOTO GALERIJU MOŽETE POGLEDATI OVDJE.

Biće to šesto Partizanovo finale zaredom, u isto toliko sezona, otkako su se priključili regionalnom takmičenju. Prva dva su izgubili, a u preostala tri ubjedljivo dobili FMP Železnik, Hemofarm i Cibonu.

Drugi polufinalni par čine domaća Cibona i Olimpija.

Crno-bijeli su od gotovog posla umalo napravili veresiju kada su u završnici pogodili samo dva od osam slobodnih bacanja (Marić 1/4, Rašić 1/2, Mekejleb 0/2) i lako izgubili jednu loptu na svojoj polovini (Rašić).

Hemofarm je prišao na samo 69:66, imao šut Mačvana za izjednačenje, da bi Roberts pogodio dva penala 12 sekundi prije kraja - 71:66. Stefan Marković je na drugoj strani bio polovično uspješan, a Dušan Kecman u istom stilu postavio konačan rezultat.

Lorens Roberts bio je najbolji na terenu sa 16 poena, 11 skokova i tri ukradene lopte. U poraženom timu je Milan Mačvan imao 16 poena i pet skokova.

Kao po pravilu, Vrščani su angažovanije ušli u utakmicu, ali nisu na najbolji način iskoristili period svoje kvalitetnije igre.

Na nekim prethodnim mečevima ove sezone, nije im bila dovoljno velika ni dvocifrena prednost, pa je bilo jasno zbog čega na Partizanovoj klupi nisu "pravili dramu" zbog deficita koji je iznosio najviše devet, a u nekoliko navrata po sedam poena.

Crno-bijeli su trajno prešli u vođstvo serijom od 16:1 između 17. i 21. minuta. Od 26:33, preokrenuli su na 42:34 i dobro uzdrmali vjeru u uspjeh učenika Željka Lukajića.

Pomenuta serija odrađena je po klasičnom Partizanovom sistemu - od svega pomalo, ali sve iz čvrste odbrane, iznuđenih protivnikovih grešaka i besprekornim skokom. Rašić i Mitrović vezali su trojke, Đekić i Marić snažno "zakucali", a Kecman poentirao uhvativši loptu pored višeg Jagodnika.

Da Hemofarm još postoji na parketu, podsjetio je Bojan Krstović ubacivši dvije trojke. Međutim, to je bilo sve od Vrščana za prvih sedam minuta treće četvrtine (50:40).

Uspjeli su potom da smanje na 50:45 (28. minut) i uđu u posljednju četvrtinu sa nadom da će izboriti makar neizvjesnu završnicu. Međutim, trojka Đekića u posljednjem sekundu vrlo loše organizovanog napada, a zatim "krađa" Mekejleba i polaganje za 57:46, vratili su ih na početak.

Kao strijelac prvih poena u Zagrebačkoj areni, u istoriju će ući Lorens Roberts. Usljedio je odgovor Hemofarma od 9:0, a Partizan je na sljedeći koš morao da čeka više od četiri minuta. Poslije dosta muke postigao ga je ponovo Roberts!

"Farmaceuti" su povisili na 14:5, ali je prilično raštimovani šampion održao priključak zahvaljujući Janu Veselom. Maestralni češki atleta vezao je čak deset poena u periodu kada je ostatku tima malo toga polazilo za rukom, posebno Aleksu Mariću.

Zanimljivo je da se cio njegov ofanzivni učinak sveo upravo na tih deset poena...

Da li zbog slabe posjete (u dvorani kapaciteta 15.020 mesta, prisutne su bile dvije-tri hiljade ljudi), ili zbog činjenice da trijumf ni za koga nije bio pitanje "života ili smrti", utakmica je na momente podsjećala na polufinale nekog turnira u predsezoni, a ne na polufinale takmičenja koje se igralo od oktobra do marta.

Malo-pomalo se borba ipak zaoštrila, pa je na obe strane bilo po nekoliko žestokih udaraca "u meso", dok su na kraju igrači oba tima morali da razdvajaju Kecmana i nervoznog Jagodnika...

Najveći kuriozitet svakako predstavlja to što je predsjednik Partizana Predrag Danilović posmatrao meč sa kraja klupe svog tima!

PARTIZAN: Roberts 16, Sinovec, Mekejleb 11, Kecman 10, Veseli 10, Milošević, Rašić 9, Mitrović 3, Božić, Marić 8, Veseli, Đekić 5, Vraneš.

HEMOFARM: Hil 3, Marković 15, Obrenović, Krstović 13, Šutalo, Mačvan 16, Katić 4, Borisov, Lekić, Marjanović 10, Petrović, Jagodnik 6.

(Ivan Bogunović, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC