• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vujošević: Nismo bili pametni

Trener Partizana podsjetio da je njegov tim protiv "najvećeg rivala" nekoliko puta imao velike prednosti, koje je ispuštao.

 Vujošević: Nismo bili pametni Izvor: MONDO

Partizan je u finalu NLB lige, ali igra koju je prikazao u pobjedi nad Hemofarmom (72:67) ostavlja mnogo prostora za poboljšanja.

Priznao je to trener crno-bijelih Duško Vujošević, koji je i prije polufinala između Cibone i Olimpije izrazio uverenje da će se za trofej u nedjelju boriti sa Zagrepčanima.

"Čestitam Hemofarmu. Imaju snagu i visinu da nam pariraju, što su posebno demonstrirali u prvom poluvremenu. Igrali su čvrsto, kao i uvijek. Sve naše prilike za lake poene pretvarali su u slobodna bacanja, a mi smo ih jako loše šutirali".

Igrači Partizana pogodili su samo 11 od 26 penala, uključujući 5/12 u posljednja dva minuta.

"Dali su nam da šutnemo i mnogo trojki, što je strateški rizik. Imali smo mnogo skokova u napadu, ali to je bilo zato što smo lošim šutom dali šansu centrima da hvataju lopte", dodao je Vujošević.

Iskusni trener osvrnuo se i na umalo prokockanu dvocifrenu prednost.

"Nismo bili baš pametni. Više puta smo dolazili do 10-12 poena razlike i onda protivniku davali priliku svojim promašajima i nepotrebnim faulovima, kojima smo ulazili u bonus..."

"Hemofarm je i u Srbiji naš najveći rival, iako smo sportski prijatelji. To što su se plasirali na Fajnal for je vrijedno čestitanja. Nama ostaje da se pripremimo za finale, ubjeđen sam sa Cibonom, kvalitetnim timom koji će imati prednost domaćeg terena".

Slavko Vraneš nije se upisao u strijelce, ali se istakao blokadama, kojih je sigurno imao više nego što piše u zvaničnoj statistici (tri).

"Bila je to teška utakmica između dva dobro pripremljena tima. Drago mi je što sam poslije kraće pauze uspio da pomognem timu da pobjedi. Na vrijeme smo stekli desetak poena prednosti, što nam je omogućilo da dobijemo utakmicu uprkos padu koncentracije u finišu".

Strateg Hemofarma Željko Lukajić nije uspio da sa Vrščanima ponovi uspjeh iz 2005, kada su osvojili jedini trofej u istoriji kluba.

"Čestitam Partizanu, srećniji tim ide u finale. Imali smo volju da pobjedimo, ali i objektivne razloge zbog kojih ona možda nije bila toliko vidljiva. Od meča sa Partizanom prošle subote imali smo probleme sa povredama i kvalitetom treninga. Izgubili smo ritam i 'pali' na osnovnim stvarima", rekao je Lukajić.

"Tu mislim na njihovih 19 skokova u napadu. Mislim da smo sve zadatke osim tog ispunili. Jeste, nije bilo tečne igre u napadu, ali znam zašto je bilo tako i ne zamijeram svojim igračima".

Boban Marjanović pružio je kvalitetnu partiju u obe faze igre. Gorostasni centar smatra da na kraju Hemofarm nije imao ni neophodnu sreću.

"Imali smo šut za izjednačenje i promašili ga. Šteta zbog prednosti koju smo ispustili krajem druge četvrtine, mislim da smo ostatak utakmice odigrali dobro".

(Ivan Bogunović - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC