• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NLB: Cibona i Partizan, do posljednjeg daha!

Najbolji košarkaški "maratonci" na prostoru bivše Jugoslavije ušli su u ciljnu ravninu, ostalo je još da u završnom sprintu riješe pitanje pobjednika.

 NLB: Cibona i Partizan, do posljednjeg daha! Izvor: MONDO

Cibona će u nedjelju od 17.15 časova ugostiti Partizan u finalu devete sezone NLB lige, svi kažu u fenomenalnoj atmosferi i pred punim tribinama Zagrebačke arene.

Olimpija i Hemofarm otpali su na pretposlednjoj prepreci, ostala su dva objektivno najveća imena regionalnog takmičenja, koja su se našla u finalu i prije godinu dana. Tada je slavio Partizan, ali je Cibona ove sezone preuzela inicijativu i jedini je tim u Evropi kojeg crno-beli nisu uspjeli da savladaju.

Pre šest i po mjeseci u Pioniru bilo je 64:51 za Zagrepčane, a početkom januara u revanšu 69:59.

"Partizan - Cibona je uvijek bio veliki derbi, a sada je kruna takmičenja koje je obema ekipama omogućilo dobru bazu i pripremu za uspjehe ostvarene u Evroligi. Siguran sam da će tim koji vodim u nedjelju biti u najboljoj mogućoj formi, iako ima malih bolesti i tempiranja forme za druga takmičenja", rekao je Duško Vujošević na subotnjoj konferenciji za novinare.

I Partizanov strateg i njegov kolega Velimir Perasović u superlativima su govorili o NLB ligi, naglasivši da im pobjeda u finalu mnogo znači, iako eventualni poraz nikoga neće mnogo koštati.

"Borba za bodove učinila je ligu interesantnijom, tako da uvijek ima naboja. Svako igra za nešto. Da je Zadar osvojio NLB ligu, Cibona sljedeće sezone ne bi igrala u Evroligi. To što smo mi i prije ovog Fajnal fora obezbjedili prolaz, druga je priča. Motiv i dalje postoji", istakao je trener Cibone.

Vujošević se nadovezao konstatacijom da su "pobjede i titule - aksiomi u sportu" i aludirao na činjenicu da će crno-bijeli sigurno igrati u Evroligi samo još 2010/11, mada je po zarađenim bodovima trebalo da im se garantuje i sezona 2011/12.

"Kao u matematici, gdje se iz pet ili šest aksioma dokazuju sve ostale stvari... Osvojiti NLB ligu ne znači samo podići pehar od lima. To je simbol nečega, rada koji je uložen i želje za uspjehom. Ako je Cibona već osigurala sebi nove dvije sezone igranja u Evroligi, to samo znači da u Hrvatskoj poštuju ono što je dogovoreno prije početka takmičenja".


Perasović je još poslije mukom ostvarene pobjede nad Olimpijom u polufinalu (78:73) najavio da će finale, sa taktičkog gledišta, biti potpuno drugačije.

"Partizan nas sigurno neće preuzimati u odbrani, na način na koji je to radila Olimpija, a i napadaće drugačije. Vidjećemo dosta spuštanja lopte na centre, juriš na ofanzivni skok... Oni su blagi favoriti, a mi ćemo to pokušati da preokrenemo na terenu. Nadam se da ćemo imati više raspoloženih igrača i manje nervoze nego u polufinalu".

Prvi stručnjak trostrukog uzastopnog šampiona Jadrana izjavio je da u nedjelju može biti samo manjih modifikacija taktike.

"Igraćemo ono što smo vježbali cijele sezone, naravno uz adaptacije u odnosu na protivnički tim. Ali toga ne smije da bude ni mnogo, ni da bude komplikovano. Neke genijalne ideje uoči finala mogu samo da štete", jasan je Vujošević.

"Kada počnu takve utakmice, onda se vidi da je najveća funkcija u košarci - igrač sa velikim 'I'. Siguran sam da ćemo za pobjedu na gostujućem terenu morati da šutiramo mnogo bolje nego u duelu sa Hemofarmom".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC