• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Aleksandrov: Radi inat u meni

Kako je naći se nadomak ostvarenja sna, a onda biti suočen sa dvije mogućnosti - krenuti od nule ili odustati? Nemanja Aleksandrov zna...

 Aleksandrov: Radi inat u meni Izvor: MONDO

Ne kaže se uzalud da zdrav čovjek može sve.

Ali Nemanji Aleksandrovu (23) je bilo potrebno mnogo vremena da ostavi za sobom sve probleme i postane jedan od važnih igrača u svom timu, ljubljanskoj Olimpiji.

Pet godina poslije prve ozbiljne povrede, nekadašnji reprezentativac podsjeća da je polovinu tog vremena proveo bez utakmica, a značajan dio i bez treninga. Preskočio je mnoge lekcije koje se u razvoju mladog igrača teško nadoknađuju, ali Nemanja pokušava da spasi što se spasiti može.

"Nisam mogao protiv povreda i pehova koji su me pratili. Valjda će me ubuduće zaobilaziti. Posljednjih godinu i po dana se osjećam super", kaže Aleksandrov i umjesto u drvo, kuca u sopstvenu glavu, protiv uroka.

Kada je bio klinac od 16-17 godina i jedan od najtalentovanijih košarkaša Evrope, vrata uspjeha i slave bila su mu širom otvorena.

Posle "buma" koji je u NBA ligi napravio Dirk Novicki, skauti američkih timova su bili opsjednuti visokim Evropljanima koji driblaju, poentiraju sa spoljnih pozicija, asistiraju... Aleksandrov je umio sve to.

Očekujući 18. rođendan, a onda i NBA draft, pokidao je ukrštene ligamente koljena i taj trenutak mu je okrenuo karijeru za 180 stepeni. Agonija kroz koju je prošao bitno je izmijenila način na koji razmišlja o karijeri.

"Nema više dalekosežnih planova. Idem korak po korak. Dajem sve od sebe da ispunim to što su mi drugi predviđali i ostvarim što sam nekad zacrtao. Mnogi su me otpisali, ali to mi je možda i dalo dodatnu snagu da se vratim na košarkašku scenu. Inat u meni radi već duže vrijeme".

Klub za koji trenutno igra, nalazi se u "raspadu". Poslije odlazaka Bećirovića, Slokara, Volša, Golubovića i Vidmara, Olimpija je teškom mukom skupila minimum od deset košarkaša za Fajnal for NLB lige.

"Potpisao sam za Olimpiju jer mi se svidjela priča. Evroliga, Jure Zdovc kao dobar trener, pravili su jaku ekipu... Nažalost, klub je zapao u probleme. Napustili su nas skoro svi igrači, sponzori takođe. Ali mislim da ćemo istrajati".

"Meni se u posljednje vrijeme 'otvorilo'. Sticajem okolnosti sam počeo da igram 30 minuta po utakmici, statistika mi se drastično popravila i po tom pitanju sam zadovoljan drugim dijelom sezone".

Iako je podnio zahtjev za raskidom ugovora i zbog neisplaćenih zarada je praktično slobodan igrač, trenutno nema namjeru da napusti Ljubljanu.

"Plan mi je da ostanem do kraja sezone i da osvojimo slovenačku ligu. Naravno, sve zavisi od raspleta u klubu. Prolaze dani, a na tom polju se ništa ne riješava".

Što se tiče sljedeće sezone, sve opcije su otvorene.

"Ljeto je dugo, možda još ostanem u Olimpiji ako se stvari srede. Klub za koji potpišem imaće kvalitetnog, motivisanog i, nadam se, zdravog igrača".

Crvena zvezda?

"Bila je dio mog razvoja. Nažalost, završilo se onako kako se završilo..."

Poslije tri hirurške intervencije, nekih pogrešnih odluka i loših procjena (svojih i tuđih), Nemanja Aleksandrov ponovo igra košarku. I to je najvažnije.

(I. Bogunović - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC