• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NLB odbila Cibonu - Partizan šampion

Ako je i bilo neizvjesnosti oko žalbe koju je Cibona uložila na pobjedu Partizana u finalu NLB lige, ona je otklonjena ekspresno.

 NLB odbila Cibonu - Partizan šampion Izvor: MONDO

Predsjednik Komisije za takmičenje, Josip Bilić, u utorak je precizirao da je žalba odbijena, iako je Cibona ispunila sve uslove za njeno razmatranje.

Time je definitivno stavljena tačka na sezonu 2009/10, u kojoj je Partizan po četvrti put zaredom postao "šampion Jadrana".

U obrazloženju odluke NLB lige stoji da je Kecman izbacio loptu iz ruke prije isteka vremena i da arbitri nisu zabilježili prisustvo rukovodilaca, stručnog štaba i rezervnih igrača Zagrepčana na terenu u posljednjim trenucima meča.

Prema pravilima Međunarodne košarkaške federacije, sudije su jedine nadležne da vode računa o tome ko može da se nađe na parketu tokom utakmice.

Cibona je uložila žalbu, smatrajući da je prilikom postizanja pobjedonosnog koša Dušana Kecmana izvršena materijalna povreda pravila igre.

Prema mišljenju Zagrepčana, sudije nisu smjele da dozvole crno-bijelima da krenu u posljednji napad, pošto se u tom trenutku na terenu nalazila kompletna klupa Cibone.

Slovenački arbitri Pukl, Boltauzer i Javor nisu u izvještaju naveli da je prilikom tog napada bilo nepravilnosti na terenu.

Cibona nema pravo nove žalbe.

(Tanjug/MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC