• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dušan Šakota izašao iz kome

Srpski košarkaš se oporavlja od teške povrede i operacije. U srijedu izašao iz kome i diše bez aparata.

 Dušan Šakota izašao iz kome Izvor: MONDO

Grčki košarksaš srpskog porijekla Dušan Šakota i dalje se nalazi na odijeljenju reanimacije u bolnici u Pezaru, ali je izašao iz kome i diše bez aparata, saopšteno je u srijedu iz te bolnice.

"Dušanu Šakoti prekinuta je vještacki izazvana koma i on je skinut sa aparata za vještačko disanje", navodi se u saopštenju ljekara bolnice San Salvatore gde je košarkaš prethodno dva puta operisan.

Doktor Filiberto Martineli rekao je da je Šakota svjestan i da može da razgovara.

"Kada smo mu prekinuli vještački izazvanu komu, bila je prisutna cijela ljekarska ekipa koja ga je obavijestila da su navijači ispred bolnice postavili njemu posvećen transparent. Zamolio nas je da pozdravimo sve navijače", rekao je Martineli.

Sin proslavljenog srpskog trenera Dragana Šakote, ostaće na odeljenju reanimacije jer se, kako navode ljekari, i dalje nalazi u "veoma teškom stanju".

Košarkaša će posjetiti članovi porodice i uprava kluba Skavolini Spar, najavili su zvaničnici bolnice u Pezaru i dodali da će u četvrtak u podne izneti nove podatke o Šakotinom oporavku.

Uprava bolnice "San Salvatore" pozvala su navijače da ne dolaze u tu ustanovu da bi se izbjeglo stvaranje gužve.

Navijači Skavolinija postavili su ispred bolnice, u kojoj je Šakota operisan, transparent sa natpisom: "Dušo, sa tobom smo".

Tim Skavolinija, koji treba da krene na fajnal for Evročelindž kupa i uprava kluba najavili su da će menadžer Alesandro Barbalić ostati u Pezaru kako bi obezbijedio svu neophodnu pomoć za povrijeđneog igrača.

Šakota je povrijeđen na nedeljnoj utakmici svog Skavolinija sa Teramom, kada mu je u nekom od duela sa protivničkim igračima puklo dvanaestopalačno crevo zbog čega je morao na prvu operaciju.

Stanje mu se juče pogoršalo, pa je košarkaš ponovo morao na operacioni sto, tada, kako prenose mediji, zbog unutrašnjeg krvarenja.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC