• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SL: Rašić "izrešetao" Zvezdu

Partizan savladao Zvezdu 79:65. Rašić dao sedam trojki iz 11 pokušaja, a ukupno 22 poena. Radivojević postigao jedan manje.

 SL: Rašić "izrešetao" Zvezdu Izvor: MONDO

Čak i umorni, emotivno ispražnjeni crno-bijeli, sa mislima (vjerovatno) već u Parizu, prejaki su za "komšije". U utakmici petog kola Superlige Srbije Crvena zvezda - Partizan 65:79 (16:18, 17:16, 13:18, 19:27).

Junak četvrte pobjede šampiona u prvenstvu bio je Aleksandar Rašić. Dao je 22 poena, i to sedam trojki iz 11 pokušaja, a pogađao je kad je bilo najvažnije.

Samo nekoliko puta tokom utakmice tim Aleksandra Trifunovića iskoristio je padove u igri ekipe Duška Vujoševića da zaprijeti, ali su svi napadi domaćina odbijeni dalekometnom paljbom Rašića.

Na drugoj strani, Vuk Radivojević postigao je 21 poen, a Nemanja Bjelica 18, uz devet skokova, ali osim njih dvojice nije bilo raspoloženoh igrača da pariraju kvalitetnijem rivalu.

Crno-bijeli su 11 puta bili precizni van linije 6,25, iz 26 šuteva, a crveno-bijeli sedam puta iz 18 pokušaja.

Baš kao i nedavno na Fajnal foru NLB lige u Zagrebu, košarkaši Partizana su loše izvodili slobodna bacanja (14/23), ali su ponovo "nadskočili" protivnika - 34:27.

Svjesni da su mnogo svežiji od protivnika, koji je do nedelje igrao na Fajnal foru NLB lige, a onda se autobusom vratio u Beograd, crveno-bijeli su krenuli maksimalno agresivno u odbrani i brzo u napadu. To im se isplatilo utoliko što su na isteku petog minuta vodili 10:5.

Međutim, Partizan je brzo anulirao "minus". Najjače je povukao Lorens Roberts, postogao je osam od prvih deset poena svog tima, a kasnije je Petar Božić pogodio trojku za 15:14.

Prva četvrtine završena je rezultatom 16:18, a na početku druge proradila je dalekometna paljba čete Duška Vujoševića. Pogocima Božića i Aleksandra Rašića van linije 6,25, šampion je stigao do 24:18. U tom trenutku crno-bijeli su imali sjajan procenat šuta za tri poena 5/8, koji su do poluvremena pokvarili na 5/12.

Partizan je najveću prednost u prvih 20 minuta imao 30:22, a onda se razgoropadio Vuk Radivojević i sa deset poena bio najzaslužniji za seriju Zvezde 10:3.

Mogao je tim Aleksandra Trifunovića do vođstva prije odlaska na odmor, ali posle obostrano smušene igre u finišu, na semaforu je stajalo 33:34.

Najefikasniji igrač u tom periodu bio je Radivojević sa 12 poena, a na drugoj strani bio je to Lester Bo Mekejleb sa devet.



Partizan je odlično "otvorio" drugo poluvrijeme i već tada nagovijestio epilog. Pojačao je odbranu (iako je Božić na početku tog dijela dobio četvrtu ličnu grešku).

Polako je rasla prednost crno-bijelih. Jan Veseli je atraktivnim zakucavanjem doveo svoj tim do deset poena razlike (46:36), da bi potom Rašić u dva uzastopna napada pogodio trojke za 52:38 i najveću prednost na utakmici.

Tada se opet Zvezda trgla i svojim navijačima dala tračak nade da će izbjeći poraz. Serijom 8:0, zaključno sa trojkom Marka Kešelja, inače njegovim jedinim poenima, na kraju treće četvrtine "minus" je istopila na šest poena (46:52).

Na startu posljednje dionice ponovo je Rašić "odlijepio" Partizan - 57:46, a posljednji trzaj Zvezda je imala zaključno sa pogotkom Lazara Radosavljevića za tri poena (56:62), ali je proradio Partizanov skok u napadu, Aleksandar Marić je realizovao zicer, Roberts zakucao i naravno - Rašić je dao još dvije trojke za 72:60.

Sve do kraja bila je rutina za osmostrukog uzastopnog prvaka Srbije  i četvorostrukog šampiona regionalne lige.

CRVENA ZVEZDA: Kešelj 3, Milošević, Kikanović 2, Radosavljević 3, Katnić, Nedović, Stević 6, Radivojević 21, Jelovac, Stojačić 4, Štimac 8, Bjelica 18 (9).

PARTIZAN: Roberts 10 (10 sk), Sinovec, Mekejleb 12, Kecman, Milošević, Rašić 22, Mitrović 4, Božić 8, Marić 15 (8 sk), Veseli 7, Đekić 1, Vraneš.

Delije "prozivale" zbog ulaznica

Na tribinama Pionira okupilo se oko 1.500 gledalaca. Navijači Zvezde smislili su novu "prozivku" na račun pristalica Partizana, a vezanu za frku koja se napravila oko ulaznica za Fajnal for Evrolige:

"Gdje su vam karte?"

Takođe, Delije su "peckale" Grobarima skandiranjem imena "bratskog kluba", inače protivnika Partizana u polufinalu Fajnal fora:

"Olimpijakos, Olimpijakos"...

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC