• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ACB: Barselona porušila rekorde

Tim Ksavijera Paskvala krenuće u plej-of španskog prvenstva kao prvi nosilac, sa najmanje 30 pobjeda, od čega je kod kuće ostvario maksimalnih 17.

 ACB: Barselona porušila rekorde Izvor: MONDO

Fudbaleri Barselone prepustiće evropski tron Interu ili Bajernu, ali bi do titule lako mogle njihove kolege iz košarkaške sekcije.

Koliko je ove sezone kvalitetan tim Barselone, govori podatak da se porazi plavo-crvenih u svim takmičenjima mogu prebrojati na prste jedne ruke.

A čim je poraza tako malo, logično je da su postavljeni neki novi rekordi.
Pobjedom na gostovanju u Mursiji (73:54), Barselona je kolo prije kraja regularnog dijela ACB lige obezbijedila najbolji skor otkako u nacionalnom prvenstvu učestvuje 18 klubova, a to znači od sezone 1996/97.

Čak i ako izgubi u Alikanteu, imaće skor 30-4, što će biti za nijansu bolje od dosadašnjeg rekorda (29-5) koji je Barsa (2000/01) dijelila sa ekipama Real Madrida (1996/97 i 2007/08).

Taukeramika, sada Kaha Laboral, ostvarila je prošle sezone 28 pobjeda i četiri poraza, ali tada je ACB liga izuzetno brojala 17 ekipa.

Katalonci su pod vođstvom Ksavijera Paskvala pobedili svih 17 rivala na domaćem parketu, što je takođe rezultat bez premca. Sva tri poraza - od Gran Kanarije, Valensije i Lagun Ara - doživeli su kao gosti.

Barselona će se narednog petka u polufinalu Evrolige sastati sa moskovskim CSKA. Drugi polufinalni par čine Olimpijakos i Partizan. (MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC